A Travelminit International SRL-ben szerzett tulajdonrészt a Szallas.hu

Nemzetközi terjeszkedésének újabb állomásaként tulajdonrészt szerzett az éves szinten 30 ezer szállásfoglalást kezelŇĎ román Travelminit International SRL-ben a Szallas.hu. A nemrégiben lengyel versenytársát felvásárló Szallas.hu 2021-re a közép-kelet-európai régió online szálláspiacának meghatározó szereplŇĎjévé kíván válni.

Szigetv√°ri J√≥zsef, a Szallas.hu √ľgyvezetŇĎje

100 milliárd forintos forgalmat várnak idén a román belföldi turizmusban, ez a magyarországiéval közel azonos mértékŇĪ, miközben dél-keleti szomszédjaink lélekszáma kétszer akkora. „A piaci potenciál óriási Romániában, hiszen itt a lakosságnak mindössze az ötöde utazik legalább egyszer egy évben, miközben a magyar átlag 57 százalék. A belföldi forgalom az utóbbi években erŇĎteljesen növekedett, amit olyan turizmusélénkítŇĎ eszközök is segítenek idén, mint pl. az 1,2 millió közalkalmazott által igénybe vehetŇĎ üdülési csekk. Mindezt figyelembe véve döntöttünk úgy, hogy romániai jelenlétünket egy két lépcsŇĎben megvalósuló felvásárlással még markánsabbá tesszük” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetŇĎje.

 

A Szallas.hu a román piacot alaposan feltérképezve a Travelminit.ro oldal mellett tette le a voksát, így májusban saját tŇĎkéjébŇĎl tulajdonrészt vásárolt a 30 fŇĎt foglalkoztató, idén várhatóan 2 milliárd forintnyi szállást kiközvetítŇĎ vállalkozásban. „Azért rájuk esett a választásunk, mert a csapat rendkívül dinamikus, ami megmutatkozik abban is, hogy az országban a leggyorsabban fejlŇĎdnek. Ezenfelül az azonos cégkultúra és az a tény is sokat nyomott a latban, hogy a Travelminit erŇĎs piacismerettel rendelkezik Romániában és gyorsan képes lereagálni a helyi igényeket, például ŇĎ lett az egyik legnagyobb üdülési csekk beváltó. Összességében úgy látjuk, hogy a Travelminit csapata garanciát jelent arra, hogy együtt dolgozva elérjük közös célunkat, a piacvezetŇĎ pozíció megszerzését Romániában” – kommentálta Szigetvári József.

 

A Travelminit International SRL-t 2013-ban alapította Rigó Ferenc és Buzogány László, akik jelenleg is ügyvezetŇĎi az éves szinten 30 ezer online foglalást kezelŇĎ, 2000 román és 2000 magyar szálláshelyet listázó cégnek. „A kezdetektŇĎl fogva egy hullámhosszon vagyunk a Szallas.hu munkatársaival, ami biztos alapot teremt ahhoz, hogy bŇĎvülési és terjeszkedési céljaink megvalósuljanak” - mondta Rigó Ferenc. „Az együttmŇĪködés keretében azon dolgozunk, hogy kiaknázva a Szallas.hu által kínált üzleti és technológiai lehetŇĎségeket, még több vendéget hozzunk szállásadó partnereinknek” – tette hozzá Buzogány László.

 

Rigó Ferenc és Buzogány László, a Travelminit alapítói

 

A Szallas.hu és a Travelminit együttmŇĪködésének következŇĎ fontos állomása 2020-ban jön el, amikor is a magyar szállásfoglaló oldal megszerzi a cég teljes üzletrészét. „Úgy tervezzük, hogy 2021-re az oldal a Szallas.hu technológiájára tér majd át, de a Travelminit megmarad önálló, helyi operációként és márkanévként. A partnerség elsŇĎ hazai debütálása az Év Szállása versenyen várható, ahol kiosztjuk a legjobb románszállásnak járó díjat is” – mondta Szigetvári. A szakember hozzátette, hogy az elkövetkezendŇĎ években nagyon komoly edukációs kampányba kezdenek annak érdekében, hogy a román utazókat az online megoldások irányába tereljék, s egyúttal bizalmi márkát építsenek a jelenleg még inkább hagyományos módon válogató, illetve a szállásadókkal közvetlen kapcsolatra törekvŇĎ vendégekkel. 

 

A Tralveminit csapata

 

Lengyelországban már nagyot nŇĎttek

A Szallas.hu számára egyébként az akvizícióval támogatott külföldi piacszerzés nem ismeretlen terep: 2018 elején Lengyelországban vásárolta fel az 52 000 szálláshelyet kínáló Spanie.pl utazási oldalt, melyet idén szeptemberre sikeresen integrált Nocleg.pl („Szallas.pl”) márkanév alatt. „Sok munka vár még ránk Lengyelországban, de már most 130 százalékos növekedést értünk el. Összességben úgy tervezzük, hogy 2021-ig a csoportszintŇĪ árbevétel fele már külföldrŇĎl fog származni, meghatározó regionális szereplŇĎi leszünk az online utazási piacnak” – ismertette a Szallas.hu Csoport nemzetközi céljait Szigetvári József.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció