Az ESET bemutatta √ļj nagyv√°llalati portf√≥li√≥j√°t a 2018-as ITBN CONF-EXPO-n

Az ESET idén is támogatóként jelent meg Magyarország egyik legnagyobb szabású IT biztonsági rendezvényén, az ITBN 2018. konferencián. Az ESET amellett, hogy két elŇĎadót is delegált az Informatikai Biztonság Napja rendezvényre, bemutatta új nagyvállalati megoldásait is. A konferencia meglepetéseként Csizmazia-Darab István a Sicontacttal közös blogjával, az antivirus.blog.hu-val, elnyerte az ITBN Biztonsági Díját.

 

 

Peter Kosinar, ESET: Saját hibánkból tanulva

Az idei ITBN konferencia egyik érdekes elŇĎadása az ESET víruskutatója, Peter Kosinar prezentációja volt, Learning from your own mistakes címen. Az elŇĎadás azt járta körül, hogy az elmúlt években és évtizedekben vajon mennyit tanultunk a vírusok, kártevŇĎk támadásaiból, sikerült-e beépítenünk biztonságtudatosságunkba a korábban elkövettet hibák tanulságait. 

 

Egyedi vállalati IT biztonsági megoldások fejlesztése vs. bevált technológia használata

Egyre gyakoribb tendenciát mutat, hogy a már meglévŇĎ, alaposan tesztelt, sokak által probléma nélkül használt IT megoldások (legyen az szoftver vagy hardver) helyett a vállalkozások saját megoldásokat próbálnak egyedül kifejleszteni és használni. Óhatatlan, hogy ezek a vállalkozások így ugyanazt az utat fogják bejárni, amelyet a hosszú évtizedek tapasztalataival rendelkezŇĎ szoftverfejlesztŇĎ cégek már jóval korábban megtettek, így olyan szükségtelen veszélyforrásoknak teszik ki magukat és ügyfeleiket, amelyek egy már bevált technológia használatával elkerülhetŇĎk lennének. 

 

Az emberi, nagyvállalati és politikai tényezŇĎ IT biztonságra gyakorolt hatása

Az erŇĎs technológiai védelem mellett kiemelkedŇĎ fontosságú a munkavállalók képzése, biztonságtudatosságuk rendszeres fejlesztése. Az emberi tényezŇĎ még mindig sok informatikai incidensben kulcsszerepet játszik, hiszen a felhasználó könnyen megtéveszthetŇĎ. 

 

Az elŇĎadó tapasztalatai azt mutatják, hogy nem csak a vállalkozások együttmŇĪködésének hiánya és az emberi tényezŇĎ okozhat problémát, hanem globális szinten a nemzetek kormányai és a nagyobb nemzetközi vállalatok közti együttmŇĪködések sem zajlanak minden esetben zökkenŇĎmentesen. Bizonyos országok kormányai a nagyvállalatok tapasztalatait önös érdekeik szerint átformálva, saját céljukra használják fel, amely magában hordozza az igazság politikai célok irányába való torzulását. 

 

Új vagy régi problémák?

Egymás tapasztalatainak figyelmen kívül hagyása és meg nem értése hatalmas visszafogó erŇĎ, amely az IT biztonság területén egyre ijesztŇĎbb mértékben mutatkozik meg. 

 

Ezen tényezŇĎk által újra felszínre kerülhetnek régi, már megoldottnak hitt problémák, melyek gyorsuló világunkban óriási kár okozására képesek, egyre rövidebb idŇĎ alatt.

 

Béres Péter, SICONTACT: TestközelbŇĎl az ESET vállalati megoldásai

Az idei évben a konferencián Béres Péter, az ESET IT biztonsági termékeit forgalmazó Sicontact Kft. IT vezetŇĎje is elŇĎadóként jelent meg.

 

„Az elmúlt idŇĎszakban többször elhangzott, hogy a hagyományos antivírus megoldások hamis biztonságérzetet adnak, ráadásul szinte minden nap hallhatunk újabb adatszivárgási esetekrŇĎl, ami azt bizonyítja, hogy a vállalatokat célzó támadások száma egyre növekszik. Mi úgy gondoljuk, hogy a hatékony védekezés alapja továbbra is a vírusvédelem, így az ITBN 2018 konferencián is arra kerestük a választ, hogy milyen ESET megoldások segíthetik a vállalatokat a magasabb biztonsági szint elérésében” mondta Béres Péter. „Itt mutattuk be az érdeklŇĎdŇĎknek az új nagyvállalati megoldásainkat, amelyeket a globális cégek igényei alapján fejlesztettünk.”

 

Az ESET új nagyvállalati megoldásai

A biztonság nem egy pillanatfelvételre hasonlító állapot, hanem rendszeres erŇĎfeszítést, átgondolt fejlesztést igénylŇĎ folyamat, amelynek hiányában egyetlen cég, vállalkozás vagy nagyvállalat sem tud megbirkózni a támadásokkal, kártevŇĎkkel, adatszivárgással, a személyes adatok védelmével, és a folyamatos üzletmenettel.

 

A Forrester nemrég kiadott jelentése szerint a vállalatoknak olyan végpontvédelmi csomagra van szükségük, amely minden szükséges funkciót tartalmaz és csökkenti a rendszerek összetettségét. 

 

Az ESET az idei ITBN konferencián mutatta be új nagyvállalati kiberbiztonsági megoldásait, melyek ezt az igényt szolgálják, kiegészítve néhány extra funkcióval.

 

Az új vállalati biztonsági megoldások között megtalálható az ESET új biztonsági menedzsment központja (ESET Security Management Center), amely az ismert ESET Remote Administrator online irányítófelületének megújítása.

 

Az ESET Dynamic Threat Defense (EDTD) feladata, hogy egy új védelmi réteget biztosítson a jelenlegi szerver és végpontvédelmi megoldások mellett, és a felhŇĎ alapú technológia segítségével felismerje és elemezze az új fenyegetéseket, mielŇĎtt azok elérik a vállalat hálózatát. 

 

Az ESET Endpoint Protection felhŇĎalapú központi menedzsment megoldásai átláthatóbbá teszik a vállalatok számára az ESET LiveGrid platformjára elküldött fenyegetéseket.

 

Az ESET új vállalati megoldásait és szolgáltatásait a meglévŇĎ ESET vállalati eszközökkel való zökkenŇĎmentes telepítésre tervezték. A nagyvállalati IT biztonsági megoldásokról további információ az ESET honlapján érhetŇĎ el. 

 

Csizmazia-Darab István kapta az ITBN Biztonsági Díját 2018-ban

Az ITBN idei Biztonsági Díját az oktatás területén végzett kiemelkedŇĎ munkájáért Csizmazia-Darab István, a Sicontact Kft. IT biztonsági szakértŇĎje nyerte el az antivirus.blog.hu weboldallal. 

 

 

A blog már tizenegy éve igyekszik rendszeres IT biztonsági érdekességekkel, kibertámadásokkal, hazai és külföldi informatikai incidensekkel kapcsolatos híreket bemutatni, valamint a hatékony védekezéshez használható gyakorlati tudnivalókkal is szolgálni. Mindezt pedig szakmai elkötelezettséggel, de egyúttal mindenki által közérthetŇĎ formában teszi. A megjelenŇĎ posztok között számos alkalommal esett szó többek közt gyermekeink védelmérŇĎl a kibertérben, amely napjaink egyik jelentŇĎs problémája.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció