Újabb raktárral bővült BILK és megkezdődött egy további fejlesztés

Rekord gyorsasággal elkészült a BILK Logisztikai Nyrt. újabb, 3800 m2 alapterületű raktárcsarnoka. A több mint félmilliárd forint értékű beruházás megvalósítása az év elején kezdődött. A 12,2 méter hasznos belmagasságú épület két meglévő raktár közötti szabad terület beépítésével jött létre. Átadását követően a BILK Logisztikai Nyrt. összes raktár- és irodaterülete 186 ezer m2-re növekszik. A komplex logisztikai szolgáltatások nyújtására alkalmas csarnok bérlője a létesítmény kizárólagos használatát 11 évre előre lekötötte.

A dél-pesti raktárvárosban megkezdődött további 20 ezer m2 raktár- és irodakapacitás építésének előkészítése. Jogerős építési engedély adott zöld utat az összesen 3,5 milliárd forint értékű beruházásnak. A munkálatok során rendezik és közművekkel látják el a területet, elkészítik a kiszolgálásához szükséges infrastruktúrát. Az akár speciális logisztikai igények kielégítésére alkalmas létesítmény várhatóan jövő ősszel készül el.

 

A kapacitások dinamikus növelésére azért van szükség, mert a BILK Logisztikai Nyrt. gyakorlatilag megtelt. A raktárak és irodák kiadottsági mutatója elérte a 98,3 százalékot. 

 

Magyarország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központjában „A” kategóriás logisztikai-, gyűjtő-, illetve hűtött raktárcsarnokok, ADR-minősítésű és közvetlen iparvágány kapcsolatú raktárak állnak a bérlők rendelkezésére. Ezeket egészíti ki a raktárváros területén működő 1. típusú vámudvar, állvány és targoncabérlési lehetőség a logisztikai kiszolgáláshoz és közvetlen tömegközlekedési kapcsolat. A BILK Logisztikai Nyrt. közvetlen szomszédságában működik a konténerterminál.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció