A Fujitsu felkészíti a szervezeteket a kibertámadásokra

A Fujitsu frissen bemutatott, biztonsági érettséget vizsgáló (Security Maturity Assessment) szolgáltatásával a szervezetek eredményesen kezelhetik az elkerülhetetlen internetes támadásokat.

A fix áras, rögzített tartalmú Fujitsu Security Incident Response Management szolgáltatás felméri, milyen mértékben képes a szervezet felkészülni a biztonsági incidensekre, illetve kezelni és enyhíteni ŇĎket, továbbá levonni belŇĎlük a tanulságokat. A szolgáltatás keretében megvizsgálják, mennyire felkészült az ügyfél a hetek vagy akár évek múltán felfedezett szabályszegések kezelésére, amelyek – iparági vizsgálatok szerint* – az összes incidens egyharmadát teszik ki. Egyes támadásokat (pl. a zsarolóvírusokat) szándékosan úgy építenek fel, hogy mihamarabb észleljék ŇĎket, másoknál átlagosan 106 nap telik el a támadás és annak azonosítása között1.

 

Annak ellenére, milyen komoly fenyegetést jelent az üzletmenet folytonosságára egy biztonsági incidens vagy – potenciálisan a teljes szervezet internetes elérhetŇĎségét blokkoló – DDoS-támadás, sok vállalat még mindig nincs tisztában az internetes kockázatok mértékével, és nem készült fel a kezelésükre. Ezt mutatja az is, hogy sokuknak nincs megbízható biztonsági stratégiája a kiberfenyegetések ellen, és az incidenskezelést lényegében manuálisan és ad-hoc jelleggel végzik.

 

 

A nyilvános, privát és katonai környezeteket támogató biztonsági és adatközpont-üzemeltetési szolgáltatások nyújtása terén több mint 40 év tapasztalattal** rendelkezŇĎ Fujitsu új felmérési szolgáltatásával a szervezetek megismerhetik érettségi szintjüket és azt, mennyire képesek felismerni és kezelni az internetes biztonsági incidenseket. Így hatásosabban védhetik adataikat és hírnevüket, kézben tarthatják költségeiket, és kiegészíthetik a házon belül gyakran hiányzó kiberbiztonsági szakértelmet.

 

Az új szolgáltatással a szervezetek feltérképezhetik, milyen további lépésekre van szükség ellenállóképességük és az üzletmenet folytonosságát támogató készenléti terv továbbfejlesztésére, és bizonyíthatják képességüket az incidensek utáni gyors és teljes visszaállásra. A kiberbiztonsági támadások észlelésére és kezelésére megbízható stratégiával rendelkezŇĎ szervezetek számára elŇĎnyt jelentenek az így kivívott bizalom a partnerek részérŇĎl és a kedvezŇĎbb kockázati profillal elérhetŇĎ pénzügyi kondíciók.

 

A Fujitsu az amerikai szabványügyi hivatal (NIST) számítógépes biztonsági incidensek kezelésére vonatkozó útmutatója (SP 800-61, 2. változat) szerint nyújtja új szolgáltatását***. A szolgáltatás keretében ellenŇĎrzik a szervezet internetes biztonsági alapelveit, folyamatait, eljárásait, a dokumentáció és eszközök elérhetŇĎségét, ennek alapján megállapítják a támadásokra való felkészültség szintjét, a fejlesztendŇĎ területeket, és egyértelmŇĪ javaslatokat fogalmaznak meg az incidensekre való reagálás folyamatinak továbbfejlesztéséhez szükséges intézkedésekre. 

 

Ár és piaci bevezetés 

A Fujitsu Security Incident Response Management szolgáltatás már jelenleg is elérhetŇĎ az EMEIA-régióban közvetlenül a Fujitsutól, országonként eltérŇĎ áron. További információ itt.

 

____________

* https://www.sans.org/reading-room/whitepapers/incident/show-on-2017-incident-response-survey-37815

** A Fujitsu 2017-ben hozta létre a szervezeteket az internetes fenyegetések megelŇĎzésében, észlelésében és kezelésében segítŇĎ kiberbiztonsági üzletágát. A magas biztonsági szintŇĪ környezetekben végzett több mint 40 évnyi munka során felhalmozott, tapasztalattal rendelkezŇĎ, mintegy 2000 internetes biztonsági szakemberbŇĎl álló csapat átfogó portfóliót kínál a kiberbiztonsági fenyegetések elleni szolgáltatásokból. A Fujitsuaa világ vezetŇĎ menedzselt biztonsági szolgáltatóinak egyike az internetes biztonság szegmensében. Teljes körŇĪ kínálata a szervezeteket érintŇĎ összes kockázatot lefedi. 2018-ban a vállalat bekerült a Gartner menedzselt biztonsági szolgáltatások piacáról készített Magic Quadrant felmérésében értékelt 17 globális MSS-szolgáltató listájára. Ez is igazolja a vállalat folyamatos növekedését a szegmensben, és elismeri a globális biztonsági üzletág létrehozása óta megvalósult gyors ütemŇĪ fejlŇĎdést. 

*** https://nvlpubs.nist.gov/nistpubs/specialpublications/nist.sp.800-61r2.pdf

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció