A magyarországi mobilhálózatok a második legjobbak a világon, a mobil videózást tekintve

Mindegy, hogy vicces videót nézünk a YouTube-on, filmet a MyTV-n vagy az HBO GO-n, Magyarországon a második legjobb a mobil videózás élménye a világon – derül ki a szolgáltatóktól független OpenSignal cég legfrissebb jelentésébŇĎl.

Az OpenSignal most elŇĎször készítette el A mobilos videózás helyzete (The State of Mobile Video) címŇĪ jelentését, amelyben a korábbiaktól eltérŇĎen nem csupán a 4G hálózatok letöltési sebességét vizsgálta, hanem azt is, hogy azokon milyen minŇĎségben lehet okostelefonról online videoszolgáltatásokat használni.

 

A vállalat által vizsgált 69 ország közül csupán 11 ország szerzett „nagyon jó” minŇĎsítést, a Magyarországi mobilhálózatok pedig kiemelkedŇĎen jól szerepeltek, mivel a második legjobbnak bizonyultak a világon, a maximális 100-ból 67,89 pontot érve el. A legjobb eredmény a Cseh Köztársaságé, 68,52 ponttal. Magyarország a jelenlegi pontszámmal megelŇĎzte még a híresen fejlett norvég mobilhálózatokat is, melyek csupán a harmadik helyet szerezték meg 67,41 ponttal. A lista középmezŇĎnyébe kerültek a német, román, lengyel, francia hálózatok, melyek a mobil videózás szempontjából hatvan pont alatt végeztek. 

 

“Teljes mértékben egyetértek a jelentés készítŇĎivel, hogy az ügyfeleink számára nem a sebesség a legfontosabb, hanem az online élmény minŇĎsége, amikor videót streamelnek, chatelnek, és használják a közösségi médiát. Nagyon büszke vagyok, hogy ez a két ország a világon a legjobb, a mobil videózás élményét tekintve. Ez egy fantasztikus eredmény, és nagyszerŇĪ iparági visszajelzés a számunkra, hogy a vállalataink mind a Cseh Köztársaságban, mind Magyarországon kiváló mobilhálózatokat biztosítanak, a lehetŇĎ legjobb ügyfélélmény eléréséért. A Telenor Magyarország épp ezért elkötelezett, és a jövŇĎben is mindent megteszünk, hogy továbbra is világszintŇĪ mobilhálózati élményt nyújtsunk a magyar emberek számára.” - mondta el Jan Hanuš, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

 

A jelentés készítŇĎi hangsúlyozták, hogy ahhoz, hogy a felhasználók jó minŇĎségben élvezhessék az online videókat, nem elegendŇĎ magas letöltési sebességet biztosítani. Pontozták az elérhetŇĎ képminŇĎséget, a videók betöltési idejét, és a lejátszás esetleges megakadásának arányát is. A kutatás eredményeinek alapjául több mint nyolcmillió készüléken futó mérŇĎalkalmazások összesen több mint 87 milliárd mérésének eredménye szolgált, amelyeket 2018 május 14. és augusztus 11. között rögzítettek világszerte.

 

Emellett a jelentés készítŇĎi az általános 3G/4G letöltési sebességet is mérték, amely alapján a hazai mobilhálózatok a világ hetedik leggyorsabbjainak bizonyultak, 31,93 Mbps-os eredménnyel. A leggyorsabb három ország Dél-Korea (45,58 Mbps), Norvégia (40,25 Mbps) és Szingapúr (38,11 Mbps).

 

A Telenor folyamatosan fejleszti mobilhálózatát, hogy ügyfelei az egész országban, a lehetŇĎ legjobb minŇĎségben élvezhessék a Hipernet elŇĎnyeit. Ma már a magyarországi lakosság 99%-a hozzáférhet a Telenor 4G szolgáltatásaihoz. Fejlesztéseink egyik kiemelt célja, hogy a kistelepülésekre is elvigyük a szélessávú internetet, így már 2700, hatezer fŇĎnél kisebb lélekszámú településen elérhetŇĎ a 4G szolgáltatásunk. Az épületek több fallal elválasztott, belsŇĎ helyiségeinek ellátottságára is figyelmet fordítunk, így az év végéig lakosság 95%-a már kiváló beltéri - deep indoor – 4G lefedettséget élvezhet.

 

 

Forrás: https://opensignal.com/reports/2018/09/state-of-mobile-video

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció