Pr√°g√°ban nyitja meg elsŇĎ k√ľlf√∂ldi iskol√°j√°t a Green Fox Academy

Nemzetközi piacra lép a Green Fox Academy, közel 3 éves mŇĪködés után nyitja meg prágai iskoláját. A junior fejlesztŇĎket képzŇĎ magyar bootcamp hosszú elŇĎkészítés után választotta a cseh piacot. Az elsŇĎ évfolyam 17 hallgatóval indul.  

"Az informatikushiány nem magyar sajátosság, az egész régiót érinti.  A digitalizáció térnyerésével folyamatosan szŇĪnnek meg szakmák és jelennek meg újak,  minden szektorban felértékelŇĎdik a digitális tudás - mondta el Bárdos Kristóf, a Green Fox Academy nemzetközi terjeszkedésért felelŇĎs társalapítója. - Az indulás óta gondolkodunk új lokációk bevonásán. A cseh munkaerŇĎpiac sok hasonlóságot mutat a miénkkel, ugyanakkor a bootcampek terén a magyar piac sokkal érettebb, így mi vezethetjük az átalakulást,  ezért választottuk Prágát az elsŇĎ külföldi iskolánk helyszínéül."
 
 
A piacra lépéshez ráadásul egy nagyon jó helyi partnert is talált a Green Fox Academy. A Czehitas nonprofit szervezet nŇĎk és fiatalok számára indít informatikai képzéseket többek között programozás, digitális marketing, webfejlesztés és adatelemzés területeken, évente mintegy 4000 hallgató végez náluk.
 
A Green Fox Academy 6 fŇĎvel kezdi meg mŇĪködését a cseh fŇĎvárosban, már az elsŇĎ évfolyamra 70-en jelentkeztek, végül 17 hallgatóval indul el ma a kurzus. A képzés a magyar módszertant követi: 4,5 hónapig tart, a hallgatókkal mentorok dolgoznak, a programozás mellett soft skill képzés is zajlik. A kurzust követŇĎen az iskola az elhelyezkedésben is segíti a végzŇĎsöket.
 
A prágai iskolanyitás csak az elsŇĎ lépés a Green Fox Academy régiós törekvései között, az elkövetkezŇĎ években több külföldi bootcamp indítását is tervezik. "Még idén kitŇĪzzük a következŇĎ lokációt. A hasonló munkaerŇĎ-piaci és gazdasági trendek miatt elsŇĎsorban a kelet-közép-európai régióra fókuszálunk" - árulta el  Bárdos Kristóf.
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció