A recruitment történelem nagy napja

Mit tehet egy recruiter, hogy túlélje a HR tech forradalmat? Erre az igen aktuális kérdésre ígér választ adni a Talentuno Recruiters’ Night rendezvénye, amely a HVG Future of Recruitment konferenciájának hivatalos partnereseményeként szeptember 25-én Magyarország elsŇĎ HR tech startup versenyének is házigazdája lesz.

 
Aki az elmúlt néhány évben bármilyen módon a munkakeresés dzsungelébe tévedt, láthatta, hogy a HR és recruitment szakma óriási változásokon ment keresztül. Míg régebben a toborzásért felelŇĎs kollégák a tehetséges munkakeresŇĎk garmadájából válogathattak, addig ma lepkehálóval kell begyŇĪjteni a kompetens szakembereket. Ez a piaci átalakulás természetesen új skilleket igényel a HR és recruitment területén dolgozóknál. Sokkal erŇĎsebb sales-es véna, agilitás és a rejtŇĎzködŇĎ tehetségek felismerésének és megtalálásának képessége szükségeltetik. Mindemellett már nem elég valakit megtalálni, sok esetben a recruiter karriermenedzseléssel is foglalkozik, nyomon követi kiválasztottja szakmai útját, beilleszkedését az új helyre, teljesítményét, sikereit. És akkor még az automatizációról nem is beszéltünk. Napjainkban mindenki arra törekszik, hogy idŇĎ- és költséghatékony megoldásokat találjon a toborzás lebonyolítására, aminek nyomán sok olyan feladat elvégezhetŇĎ robotok által, ami 5 évvel ezelŇĎtt elképzelhetetlen lett volna. Az este folyamán többek között arra keresik a szervezŇĎk a választ, vajon mennyi szerep jut a recruitereknek egy automatizált világban, mekkora szükség van az emberi tényezŇĎre, és vajon tényleg megoldanak-e mindent az AI-vezérelt eszközök és chatbotok. 
 
 
Az est egyik fénypontja Yvette Swagerman, a Netflix egykori és a TripActions jelenlegi HR vezetŇĎjének elŇĎadása lesz, aki jogász végzettségével - saját bevallása szerint - sosem választotta a tradicionális HR útvonalat. ElŇĎadásában beszélni fog a Netflixnél töltött izgalmas évekrŇĎl, ahol az out of the box gondolkodás alapvetŇĎ követelmény volt, és ahol a technológiát tekintették a HR-esek egyik legfŇĎbb eszközének. Swagerman nemrégiben csatlakozott a B2B turizmus területén alternatív lehetŇĎségeket kínáló TripActions-höz, így a résztvevŇĎk arról is képet kapnak majd, egy igazi HR guru milyen attitŇĪddel és leginkább milyen új technológiák segítségével veti bele magát élete egy újabb szakmai kihívásába.  
 
A Talentuno talent platform alapítói elkötelezettek a hazai HR tech szféra színesítése, megreformálása iránt. Éppen ezért a szeptember 25-i, Európa Hajón tartandó rendezvény egyik fŇĎ attrakciója az elsŇĎ magyarországi, dedikáltan HR tech startup verseny döntŇĎje lesz, amelyen olyan induló cégek mutatkoznak be a több száz fŇĎs szakmai közönség elŇĎtt, amelyek diszruptív megoldásaikkal a közeljövŇĎben a humán erŇĎforrás menedzsmenthez kötŇĎdŇĎ folyamatok megújítói lehetnek. A zsŇĪriben részt vesz többek között a Prezi, a LogMeIn, a Lego, a Nestlé, a Coca-Cola, a Microsoft és a T-Systems Magyarország HR vezetŇĎi, illetve a HVG, a Y2Y Coaching és a HiVentures képviselŇĎi. A gyŇĎztes csapatok természetesen értékes nyereményekben részesülnek, de a legnagyobb jutalom valószínŇĪleg az, hogy a startupok jövŇĎbeli potenciális ügyfélkörük és felhasználóik elŇĎtt mutathatják meg magukat és rendhagyó elképzeléseiket.
 
Az est egyelŇĎre legtitokzatosabb programja a Talentuno bemutatása, ami nem kevesebbet ígér, mint a toborzási mechanizmusok teljes újragondolását és megreformálását. „A Talentuno platform 2 éves intenzív fejlesztés eredménye, mellyel egy komplex recruitment ökoszisztémát hozunk létre az online térben, és új dimenziót nyitunk a toborzásban. 2018. szeptember 25-e egy olyan nap lesz a recruitment történelemben, amire még sokáig emlékezni fog mindenki.” – nyilatkozta Balázsik Péter és Kelliár Zsolt, a Talentuno alapítói.
 
Az elŇĎadásokat követŇĎen az Európa Hajó esti sétahajózásra indul a Dunán, fedélzetén a HR szakma tapasztalt szeniorjaival és ambiciózus újoncaival, az intellektuális eszmecsere pedig átadja helyét a kötetlen bulizásnak és networkingnek.
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció