A cél: új források bevonása

Izraelbe érkezett a V4-es startup vállalkozásokat támogató Startup Campus V4 Global Tour

2018. szeptember 3-6 között a DLD (Digital Life Design) Tel-Aviv innovációs fesztivál keretén belül 7. állomásához érkezett a Startup Campus V4 Global Tour. A négy napos rendezvénysorozaton a V4-es régiót 40 fős delegáció képviselte, melynek részeként 4 magyar startup vállalkozás is bemutatkozott. Az izraeli állomáson Life Science és Medtech iparágakban képviselték magukat a csapatok. 

A négy napos program kezdéseként a startup vállalkozások ellátogattak a Google Campus tel-avivi bázisára, ahol megismerkedtek a helyi MedTech befektetők értékelési folyamataival. A nap további részét Jeruzsálemben töltötték, valamint részt vettek a V4 diplomaták által szervezett kapcsolatépítő eseményén és találkozhattak az OurCrowd kockázati tőke befektető munkatársaival.

A folytatásban a startupok részt vettek az Axis Corporate által megrendezett különleges workshopon, valamint prezentációkon, a tel-avivi Lengyel Intézetben. A programot a lengyel nagykövet nyitotta meg akit olyan helyi befektető cégek vezetői követtek többek között, mint a MagnaCarta Communications, Applied Value Group, Bluechain Ventures, vagy az Institute of Venture és a Tel-Avivi Egyetem.
 
 
 „A Startup Campus V4 Global Tour programsorozat fontos állomása volt Tel-Aviv, ahol 40 fős, 4 országot tömörítő delegáció képviselte a régiót. Idén júniusban a magyar Visegrádi elnökség keretében a V4-es országok és Izrael innovációs területet érintően együttműködést írt alá, mely új lehetőséget nyit Magyarország és a régió országai számára. Tel-Aviv az egyik vezető technológiai központ, az esemény jó alkalom volt számunkra és a startup vállalkozások részére, hogy jobban megismerjük a helyi ökoszisztémát és bővítsük kapcsolatainkat Izraelben, valamint a V4-es régiós partnerek körében.”  – mondta el Kovács Zsolt, a Startup Campus programot kezdeményező Enterprise Hungary ügyvezetője.
 
A global tour keretében hazánkat a patológusok mindennapi rutinjának elvégzésében, fejlett technológiai megoldásokkal segítő Vitrolink, az intelligens kerékpár dokkoló állomást fejlesztő Viola City, az agyhullámokat valós időben mérni és elemezni képes Innoria Coherence nevű fejlesztése, és a személyre szabott vércukorszint elemző DiabTrend vállalkozások képviselték. Lengyelországból a mérnökök és fejlesztők munkáját megkönnyítő Electron Square érkezett Izraelbe.
 
A V4-es startup vállalkozások a programsorozatot a DLD Innovációs fesztiválon zárták, amelyen több, mint 4000 vendég és nem kevesebb, mint 110 delegáció jelent meg 40 országból. A startupok B2B meetingeken, panel beszélgetéseken, illetve kapcsolatépítésen vehettek részt az esemény keretében. A napot a Mindspace rooftop networking zárta, melyen a résztvevők feltárták az együttműködési lehetőségeket Izrael és a V4 régió között.
 
 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció