A kobotok megold√°st k√≠n√°lnak az √∂regedŇĎ munkaerŇĎ probl√©m√°j√°ra

A munkaerŇĎhiány Magyarországon is egyre égetŇĎbb problémává válik, ami hosszútávon a gazdasági növekedés rovására is mehet. Számos terület érintett, mint például az építŇĎipar, a logisztika, vagy a gyártószektor. Még az olyan globális vállalatoknak is, mint a Nissan, szembe kell nézniük az öregedŇĎ munkaerŇĎ problémájával és az alkalmazottak hiányával. Azonban úgy tŇĪnik, most sikerült megoldást találniuk.

A világ egyik legismertebb autómárkája, a Nissan vezetŇĎinek életében is eljött az a pillanat, amikor egy igen jelentŇĎs problémával kellett szembenézniük. Amellett, hogy korszerŇĪbb gyártási folyamatokra volt szükségük a jokohamai nagyüzemükben, rá kellett jönniük, hogy a munkaerŇĎ egyre csak öregszik, és a létfontosságú készségek pedig kezdenek kikopni a rendszerbŇĎl. A Nissan 3200 alkalmazottja - akik elektromos és hibrid autók számára gyártanak motorokat és alkatrészeket, valamint a gépi elemek feldolgozásáért és összeszereléséért felelnek – jelenti a kapcsot a gyártósor és a mérnöki osztály között. Ez az integrált gyártási felállás rendkívül fontossá teszi azt, hogy az alkalmazottak megfelelŇĎ támogatásban részesüljenek, és megfelelŇĎ tapasztalattal rendelkezzenek.

 

 

A gyár számára e téren problémát okozott az ún. „takt time” szintje (egy adott folyamat ciklusának ideje), és mivel ez gyakran meghaladta a kívánt idŇĎtartamot, szükségessé vált a munkaerŇĎ-kölcsönzés, ami viszont több munkát és több személyzeti költséget jelentett a Nissan számára. 

 

Hogy erre a problémára megoldást találjanak, két sor UR10 robotkart telepítettek a jokohamai gyárba a Universal Robots-tól, hogy az alkalmazottak több idŇĎt tölthessenek más, értékesebb tapasztalat megszerzésével, és, hogy ezzel egy idŇĎben a takt time problematikája is megoldódjon.

 

Az érme két oldala

Amíg egyes vállalatok a csökkenŇĎ munkaerŇĎvel küzdenek, a másik oldalon az alkalmazottak attól félnek, hogy a masszív robotizáció hatására megszŇĪnik a munkahelyük. Ellentétben a széles körben vallott nézetekkel, az automatizáció térnyerése nem kell, hogy negatívan hasson a foglalkoztatásra. Az együttmŇĪködŇĎ robotok egyik nagy elŇĎnye - amit a tapasztalat is mutat -, hogy nem az emberi munkaerŇĎt helyettesítik. A kobotok bevezetése e helyett, szinte minden esetben új munkahelyeket teremt, mivel az emberi készségeket nagyobb értéket teremtŇĎ feladatoknál lehet kamatoztatni. Így a munkaerŇĎ általában felértékelŇĎdik, a vállalat piaci potenciálja pedig növekszik. „Az emberek félelmei, a politikusok ijesztgetései, stb. ellenére a történelem azt mutatja, hogy a technológiai fejlŇĎdés – beleértve azokat is, amik az ipari forradalmakhoz vezettek – igazából munkahelyeket teremt.” – mondja Esben H. Østergaard, a Universal Robots alapítója és technológiai igazgatója. „A Universal Robots-nál eltöltött idŇĎ alatt a saját szememmel láttam, ahogyan az automatizációs technológia új állásokat hozott létre. SŇĎt, azok a gyárak, akik telepítették az együttmŇĪködŇĎ robotjainkat, nemhogy csökkentették volna, de átlagban jelentŇĎsen megnövelték a személyzetük számát.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció