Sikeres a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer

Négyéves a 2014. július 1-vel bevezetett, országosan egységes mobilfizetési megoldást kiszolgáló Nemzeti Mobilfizetési Rendszer. A mobilparkolás az e-matrica és a HU-GO TopUp szolgáltatás mellett 2018. júliustól a mobilfizetéssel történŇĎ belépŇĎjegy vásárlást is kiszolgálja a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszere.

Huszonhárom viszonteladó partner és 85 parkolási üzemeltetŇĎnél, 291 parkolózónában a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren (NMFR) keresztül érhetŇĎ el a 2014. július 1-vel bevezetett országosan egységes mobilfizetési szolgáltatás, amely az elmúlt négy év során 91 593 071 fizetéssel záródó mobilparkolási (vásárlási) tranzakciót bonyolított. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az NMFR-en keresztül az e-matrica és a HU-GO TopUp használatarányos autópályadíj (viszonylati jegy) értékesítést is biztosítja, amelynek négyéves forgalma 26 733 532 444 Ft, míg mŇĪködésének teljes volumene 6 020 605 tranzakció volt.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer négyéves forgalma meghaladja a 66 milliárd Ft-ot.

 

„ÉvrŇĎl-évre egyre nagyobb forgalmat bonyolítunk a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül, amely azt jelenti, hogy a lakosság egyre nagyobb arányban fogadja el és vesz részt a készpénzmentes szolgáltatások mindennapi használatában. Azt gondoljuk, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-nek nem csak a készpénzmentes szolgáltatások nyújtásában van meghatározó szerepe, hanem a lakosság edukációjában is, hiszen állami vállalatként mi indítottuk el elŇĎször az országosan egységes mobilfizetési szolgáltatást, ezért további a lakosság nagy részét érintŇĎ kényelmi megoldások fejlesztésében gondolkodunk.   

 

A tavalyi évben megkezdett fejlesztéseknek köszönhetŇĎen a közterületi parkolás mellett már az úgynevezett zárt téri, azaz magánparkolókat is sikerül a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerbe bekötnünk, ezzel tovább bŇĎvül szolgáltatási körünk. ElsŇĎként a Margit-sziget északi, a Kopaszi-gát és a Pollack Mihály téri parkolók esetében lehet fizetni a közterületen megszokott mobilfizetési megoldással.

 

Idén júliustól elérhetŇĎvé vált a Budakeszi Vadaspark belépŇĎjegy termékünk is, amely a látogatók számára sorbaállás mentesen, mobilfizetés útján biztosítja a jegyvásárlást és a Vadasparkba történŇĎ belépést.

 

Átadás elŇĎtti, utolsó fázisban van, és a végsŇĎtesztelést végezzük a Pécs Behajtás - Védett Övezet Projektünknél. Várhatóan már ŇĎsszel a projektnek köszönhetŇĎen megvalósulhat a pécsi világörökségi rész forgalomcsökkentése, illetve bevezetésre kerülhet az érintett területen a várakozási díj mobilfizetéssel történŇĎ megfizetése is” - nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2014. július 1. – 2018. június 30. (4 éves) üzemi statisztikai adatai*:

  • Összes mobilparkolási tranzakció száma (alkalom): 91 593 071
  • Összes parkoló ellenŇĎri lekérdezés száma (alkalom): 75 823 526
  • Összes mobilparkolásból származó forgalom (Ft): 40 057 614 403
  • Összes autópálya e-matrica, HU-GO TopUp és viszonylati jegy vásárlások száma (alkalom): 6 020 605
  • Összes autópálya e-matricából, HU-GO TopUp és viszonylati jegybŇĎl származó forgalom (Ft): 26 733 532 444

_______________________

*A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül létrejött tranzakciók, az önkormányzatok, és az állam számára megfizetett bruttó díjak.

Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció