Ipar 4.0 innovációkat támogat a Startup Campus berlini programja

2018. június 26-án a Budapesti MŇĪszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendezték meg az  „Industrie 4.0 Startups meet Hidden Champions selection day” elnevezésŇĪ eseményt. Az innovációk nemzetközi piacra vitelére szakosodott Startup Campus, és a baden württembergi Venture Forum Neckar befektetŇĎi csoport közös rendezvényén a nemzetközi nagyvállalati szegmenst a General Electric Digital, a hazai közép- vállalati szcénát pedig a Tungsram Csoport képviselte.

A „Industrie 4.0 Startups meet Hidden Champions selection day” rendezvénysorozat célja, a Németországban a gazdaság gerincét jelentŇĎ, saját szegmensükben világelsŇĎ kis- és középvállalatok digitális transzformációjának elŇĎsegítése. Ennek érdekében világszerte olyan Ipar 4.0 termelési rendszerekhez kapcsolódó innovációkat keresnek, melyek biztosítják a németországi KKV szektor versenyképességét. 

 

Az eseményen részvevŇĎket Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelŇĎs államtitkára köszöntötte.  Az érdeklŇĎdŇĎk ezt követŇĎen meghallgatták Dr. Stefan Reinech a Venture Forum Neckar befektetŇĎi csoport elnökének, valamint Thomas Schulz a GE Digital közép- kelet európai hálózati Managerének elŇĎadását.

 

 

A megszólalók sorát Kovács László, BME I 4.0 Technológiai Központ vezetŇĎje folytatta. A beszédeket Joerg Bauer a Tungsram Csoport elnök vezérigazgatója zárta, aki elsŇĎ kézbŇĎl mutatta be azon kihívásokat, melyek egy középvállalat digitalizációját kísérik. 

 

Az eseményen bemutatkoztak a Startup Campus ipar 4.0 portfólió csapatai, az Aeriu, a Haris Engineering, az SFI engineering, a Pozi.tech és AXS motion system.

 

A csapatok közül mind az öt megszerezte a jogot a 2018. július 24. -én Haibronnban megrendezésre kerülŇĎ, befektetŇĎi fórumon való részvételre. 

 

 

Az eseményt követŇĎen Galla Zoltán a Startup Campus németországi programjának vezetŇĎje hangsúlyozta: "Hiszünk abban, hogy a magyarországi innovatív kezdŇĎ vállalkozások számára, a hosszútávú együttmŇĪködéseken alapuló, szakmailag elŇĎkészített és iparági fókusszal rendelkezŇĎ Programok lesznek képesek elŇĎsegíteni, a tŇĎkeerŇĎs német KKV szektorral való együttmŇĪködést".

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció