Az ABB befejezte a GE Industrial Solutions akvizícióját

Az ABB bejelentette, hogy 2018. június 30-án befejezte a GE globális villamosenergia-ipari megoldásokra szakosodott üzletágának, a GE Industrial Solutions-nek (GEIS) a felvásárlását. A 2017. szeptember 25-én bejelentett tranzakció az elsŇĎ évben várhatóan növeli a mŇĪködési EPS-t.

A 2,6 milliárd dolláros tranzakció jelentŇĎs értékteremtési lehetŇĎséget biztosít az ABB-n belül, de az ABB digitális kínálatát felsorakoztató ABB Ability és a GEIS hatalmas kiépített bázisának ötvözése is jelentŇĎs, kiaknázható növekedési lehetŇĎségeket teremt. Az ABB azzal számol, hogy az ötödik évben közel 200 millió USD/év költségszinergiát realizál, amely jelentŇĎsen hozzájárul ahhoz, hogy a GEIS teljesítménye és eredményessége elérje a társüzletágakét. 

 

„Nagy örömmel köszöntjük a GE Industrial Solutions-t az ABB-nél,” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „Ez az egyesülés megerŇĎsíti világpiaci vezetŇĎ szerepünket az energetika területén, felgyorsítja üzleti növekedésünk ütemét, és javítja versenyképességünket a kulcsfontosságú piacainkon, különösen Észak-Amerikában. A Thomas Edison alapította GEIS egyet jelent az energetika bölcsŇĎjével. Most, hogy GEIS az ABB részévé válik, ígérjük, hogy a GEIS örökségét, az abban rejlŇĎ hatalmas értéket megŇĎrizzük, és a jövŇĎbeni tevékenységünket arra alapozzuk.”  

 

GEIS új üzleti egységként az ABB Tarak Mehta vezetése alatt álló Energetikai Termékek divíziójába fog beépülni. Az új üzleti egység Energetikai Termékek Ipari Megoldások (Electrification Products Industrial Solutions/EPIS) néven folytatja tevékenységét. Az új üzleti egységet ügyvezetŇĎ igazgatói minŇĎségben Stephanie Mains irányítja majd, aki korábban a GE Industrial Solutions elnök-vezérigazgatója volt. Az ABB a tranzakció részeként hosszú távú stratégiai szállítási együttmŇĪködést kötött a GE-vel, aminek keretében az ABB a teljes kínálati palettájáról szállít majd termékeket és megoldásokat a GE számára. A tranzakció részeként az ABB a GE márkanév hosszú távú használatára is jogot szerzett. 

 

„A GE Industrial Solutions és az ABB termékportfóliói ideálisan kiegészítik egymást. A két fél portfóliójának ötvözésével termékpalettánk teljes körŇĪvé válik, növekszik globális piaci jelenlétünk, illetve bŇĎvül az értékesítési és forgalmazási hálózatunk is,” – nyilatkozta Tarak Mehta. „Az ABB, amely kötelezettséget vállalt a GEIS kiépített bázisához kapcsolódó szerviztevékenység ellátására, a jövŇĎben technológiailag korszerŇĪbb és digitálisan csatlakoztatott termékkínálattal állhat majd a vevŇĎi rendelkezésére világszerte. A két fél együtt tovább erŇĎsíti majd az ABB világszinten kivívott második pozícióját az energetika terüléetén, és tovább növeli majd hozzáférésünk mértékét a vonzó észak-amerikai piachoz.”

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció