Mår konténerre is lehet bizonyítvånyt szerezni

A SUSE bejelentette, hogy a SUSE Container as a Service Platformhoz elérhetƑ hitelesítéssel bƑvítette megszerezhetƑ SUSE Ready tanúsítványainak széles körét. Ezzel a SUSE szoftverfejlesztƑ partnerei igazolhatják, hogy az elƑzetesen tesztelt alkalmazások megfelelƑen és támogatottan futnak a SUSE konténerszolgáltatási platformján. A vállalatok így még egyszerƱbben alkalmazhatják a konténertechnológiákat, amivel idƑt takaríthatnak meg, hogy saját üzleti céljaikra koncentráljanak.

„SUSE Ready alkalmazástanúsítási programunkat partnereink és ügyfeleink egyaránt kedvelik. A fejlesztƑi közösség számára lehetƑvé teszi, hogy a már meglévƑ tesztelési módszereik segítségével igazolják a kompatibilitást a SUSE termékeivel. Az ügyfelek pedig biztosak lehetnek abban, hogy az általuk használt megoldásokat a legjobb szakértƑk, azaz maguk az alkalmazások fejlesztƑi támogatják. A programot 2016 végén terjesztettük ki a SUSE OpenStack Cloud és SUSE Enterprise Storage termékekre, ennek köszönhetƑen az elmúlt év során ugrásszerƱen nƑtt a tanúsítványok száma, és a kör várhatóan tovább bƑvül az új lehetƑség révén” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi képviselet üzletfejlesztési igazgatója.

 

A vállalat a piaci igényre reagálva döntött úgy, hogy a tanúsítványok körét a konténerfelügyeleti platformra is kiterjeszti. A konténertechnológia ugyanis egyre nagyobb népszerƱségnek örvend, ezt támasztja alá a vállalat friss felmérése is. A kutatás eredményei szerint a SUSE szoftverfejlesztƑ partnereinek 30 százaléka már használ konténereket, és további 27 százalékuk tervezi bevezetésüket a közeljövƑben. A trend érthetƑ, hiszen a konténertechnológia egyszerƱsíti a DevOps folyamatokat és felgyorsítja az alkalmazások fejlesztést, ezáltal a vállalatok a változó üzleti igényekre is gyorsabban tudnak reagálni. 

 

A legtöbb szervezet számára azonban nehézséget okoz a konténerek használata, mivel mƱködtetésük külön szakértelmet igényel, amelynek megszerzése idƑbe telik, illetve a bevezetésük is kihívásokkal jár. A vállalatok pedig inkább a saját tevékenységükre szeretnének fókuszálni a konténerek telepítésére és üzemeltetésére szánt idƑ és energia helyett.

 

 

Ebben nyújt hatékony segítséget a SUSE konténeralapú alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz szánt fejlesztési és hosztingplatformja, amelynek segítségével az IT- és DevOps-szakemberek egyszerƱen, minimális idƑráfordítással, illetve szakmai ismeretekkel vezethetik be, kezelhetik és skálázhatják a konténeralapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat. Az ügyfelek számára pedig most még egyszerƱbbé válik a konténerek használata azáltal, hogy a SUSE szoftverfejlesztƑ partnerei konténerizált változatban is kiadják saját alkalmazásaikat, amelyek megfelelƑ és biztonságos mƱködését már tanúsítvány is igazolja. 

 

A SUSE Ready program lehetƑvé teszi a szoftverfejlesztƑ partnerek számára, hogy a SUSE termékekkel együtt teszteljék saját alkalmazásaikat, így biztosítva az interoperabilitást. A tanúsított alkalmazások bekerülnek a SUSE partneri szoftverkatalógusába, amely a SUSE szoftvereken támogatott alkalmazásokat keresƑ ügyfelek elsƑdleges forrása. A kereshetƑ adatbázisban tehát minden partner megjelenítheti alkalmazásait, amelyeket teszteltek és hitelesítettek a SUSE Linux Enterprise, a SUSE OpenStack Cloud és a SUSE Enterprise Storage, illetve mostantól a SUSE CaaS Platform megoldásokra. Az ügyfelek pedig biztosak lehetnek abban, hogy problémamentesen használhatják az üzleti céljaik megvalósításához szükséges alkalmazásokat, miközben a gyártófüggés csapdáját is elkerülik.

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł