J√≥ h√≠r a mŇĪholdon kereszt√ľl internetezŇĎk sz√°m√°ra

Egy új mŇĪholdnak köszönhetŇĎen hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a mŇĪholdas internet. A francia hátterŇĪ Eutelsat új ŇĪreszközével akár 100 Mbps sávszélesség is elérhetŇĎ lesz Magyarországon is, ami már vetekszik a hagyományos technológiákkal.

Egy új generációs, minden eddiginél nagyobb sávszélességre képes mŇĪhold Föld körüli pályára állítását jelentették be a napokban Párizsban. A legnagyobb európai mŇĪholdas szolgáltatónak számító Eutelsat vállalkozása új távlatokat nyit a felhasználás terén a mŇĪholdon keresztül internetezŇĎk számára. Ez lesz az elsŇĎ VHTS, vagyis nagyon nagy átbocsátóképességŇĪ mŇĪhold, ami az optikai hálózatokkal vetekedŇĎ, összesen 500 Gbps adatforgalmi kapacitással rendelkezik. Emellett a Konnect VHTS nevŇĪ szatellitbe a világŇĪrben valaha használt legerŇĎsebb digitális processzort szerelik be a fejlesztŇĎk, ami rendkívül gyors és rugalmas mŇĪködést garantál.

 

„A jelenlegi infrastruktúrával Magyarországon 30 Mbps sebesség érhetŇĎ el a mŇĪholdról netezŇĎk számára, ami már így is a szupergyors internet kategóriába tartozik. Ez az új mŇĪhold 2021-re várható üzembe állásával a tervek szerint több mint a háromszorosára, 100 Mbps-re nŇĎ majd” – részletezte Lengvárszky Szabolcs, a Magyarországon piacvezetŇĎ Vannet telekommunikációs szakértŇĎje. Az Eutelsat hivatalos partnereként a Vannet mŇĪholdas ügyfeleinek az elsŇĎk között válik majd elérhetŇĎvé az extra sávszélesség országszerte.

 

A Konnect VHTS Magyarország egész területét lefedi, így több tízezer potenciális felhasználót is érinthet a sávszélesség ugrásszerŇĪ növekedése. ElsŇĎsorban a településektŇĎl távoli, rossz telekommunikációs infrastruktúrával rendelkezŇĎ területeken, ahol a jelenlegi technológiai szinten egyedül mŇĪholddal lehet megoldani a gyors és stabil internetkapcsolatot.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció