Okostelefonnal nyitható okos zár

Mostantól Magyarországon is kapható az ISEO, zárrendszereket gyártó cég legújabb fejlesztése, amivel anélkül küldhetünk virtuális kulcsot, és engedhetünk be valakit a lakásunkba biztonságos és követhetŇĎ módon, hogy egy pillanatra is találkoznánk vele. A HOGE Kft. által forgalmazott, bluetooth technológiára épülŇĎ Libra zárak nyitásához nincs szükség másra, mint egy okostelefonra.

A biztonságtechnikai termékeket forgalmazó HOGE Kft. által mostantól hazánkban is elérhetŇĎ ISEO Libra okos zárakkal lehetŇĎségünk van arra, hogy a világ bármely pontjáról, bármikor beengedjünk, vagy épp kizárjunk valakit lakásunkból. A Libra okos zár mŇĪködtetéséhez mindössze egy ingyenesen letölthetŇĎ applikációra van szükség, ezen keresztül küldhetjük el, a másik fél pedig fogadhatja az ajtónyitáshoz szükséges virtuális kulcsot. Legyen szó egy váratlanul érkezŇĎ rokonról, akinek nem tudtunk kulcsot adni vagy a takarítónŇĎrŇĎl, esetleg egy szerelŇĎrŇĎl. „Azt is mi mondjuk meg, hogy a virtuális kulcs mettŇĎl meddig nyissa a zárat, így biztosak lehetünk benne, hogy például a takarítónŇĎ csak az általunk megadott idŇĎben tartózkodhat otthonunkban” – jegyezte meg Ónody Csaba, a HOGE Kft. ügyvezetŇĎje. 

 

Az okos zár minden be- és kilépést naplóz, köztük a sikertelen nyitási kísérleteket is, így az applikáción keresztül könnyedén értesülhetünk róla, ha valaki engedély nélkül próbálkozik bejutni otthonunkba. A Libra okos zárak nemcsak online verzióban érhetŇĎk el, hanem offline is használhatók, így lehetŇĎség van arra is, hogy valaki akár a bankkártyáját, okosóráját tanítsa meg arra, hogy nyitni tudja a zárat, ez viszont távolról nem, csak a zárhoz érintve oldható meg.

 

 

Apartman- és lakáskiadás kulcsátadás nélkül

Egyre több ingatlantulajdonos adja a fejét rövid távú lakáskiadásra, leggyakrabban az Airbnb rendszerén keresztül, mivel a hosszú távú bérlŇĎkhöz képest rövidebb idŇĎ alatt magasabb haszon érhetŇĎ el így. Ez viszont jóval több idŇĎt és energiát követel meg, igazodni kell a vendégek, akár késŇĎ esti vagy kora reggeli érkezéséhez, távozásához a kulcsátadás miatt. A HOGE Kft. által forgalmazott ISEO okos zár viszont végleg megoldja ezt a problémát. Elég e-mailben elküldeni a virtuális kulcs aktiváló kódját, amit a vendég okostelefonja fogad, majd bluetooth-os kapcsolaton keresztül nyithatja is a zárat, és bejuthat a lakásba. „A vendég kizárólag a lefoglalt idŇĎben tud bejutni a lakásba. Ezzel kiküszöbölhetŇĎ a lakáskiadásoknál lévŇĎ egyik legnagyobb veszélyforrás, hogy egy kulcsmásolást követŇĎen késŇĎbb váratlan vendégek is bejuthatnak hozzánk” – emelte ki Ónody Csaba.

 

De nemcsak a fŇĎként fŇĎvárosi turizmusra építŇĎ Airbnb-zŇĎk problémáját oldja meg az ISEO Libra okos zár, hanem a hostelekét, a Balaton-parti apartmanok és vendégházak, illetve a vidéki elvonulás helyszínéül szolgáló kisházak tulajdonosaiét is. „Nincs szükség például arra, hogy a több tíz szobával vagy apartmannal rendelkezŇĎ tulajdonos minden vendége érkezéséhez és távozásához egyenként igazodjon, elég, ha e-mailben elküldi nekik a virtuális kulcsot. Ráadásul egy zár esetében akár több ’kulcs’ is kiadható egyazon idŇĎben, így a nagyobb létszámú nyaraló társaságoknak is sokkal kényelmesebb, hogy nem kell egymáshoz igazodniuk, nem úgy, mint egy fizikai kulcs esetében, és az is kizárható, hogy valaki idŇĎközben elhagyja a kulcsot. Ha mégis épp a nyaralás alatt veszíti el a vendég a nyitással felvértezett mobiltelefonját, akkor a tulaj bármikor, bárhonnan egy gombnyomással letilthatja a hozzáférését, így azzal már senki nem juthat be az apartmanba” – tette hozzá a HOGE Kft. szakembere.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció