Magyarorsz√°gon is h√°zhoz j√∂n a felhŇĎ

Mostantól egész Európában hozzáférhetŇĎ a régiónkban eddig csak Oroszországban elérhetŇĎ Azure Stack, a Microsoft Azure publikus felhŇĎszolgáltatás helyi kiterjesztése: az Azure Stack-kel a szervezetek saját adatközpontjaiból is elérhetŇĎvé válnak bizonyos Microsoft felhŇĎszolgáltatások.

Azonnali skálázhatóság és egyszerŇĪ erŇĎforráskezelés – két olyan felhŇĎs elŇĎny, amelyek használatából idáig számos vállalat és szervezet volt kizárva jogi vagy biztonsági korlátozások miatt. A tavaly 46 országban elindított, a minap pedig további 46-ban is hozzáférhetŇĎvé tett Azure Stack épp ezekben az esetekben kínál megoldást: segítségével a helyben lévŇĎ, fizikai adatközpontok is felvértezhetŇĎk a Microsoft Azure platform és infrastruktúra szolgáltatásaival.

 

Ezek közül egy sort önmagában tartalmaz a Microsoft minŇĎsített hardverpartnerein keresztül beszerezhetŇĎ Azure Stack, a többi pedig a publikus felhŇĎbŇĎl érhetŇĎ el, például az üzleti intelligencia és mesterséges intelligencia megoldások. A mostantól Magyarországon is mŇĪködŇĎ, úgynevezett hibrid felhŇĎ egyik nagy elŇĎnye, hogy a vevŇĎk használatra kész megoldást kapnak, amelyhez üzembe helyezési és üzemeltetési támogatás is társul, valamint könnyen összeköthetik a Micorosft Azure felhŇĎszolgáltatással, hogy kiterjesszék a helyi adatközpontjukat.

 

A szolgáltatási terület megduplázódásának legnagyobb haszonélvezŇĎi a nagyvállalatok és a hosting cégek lesznek, hiszen az Azure Stack egyfajta kapocsként mŇĪködik a saját szerverpark és a publikus felhŇĎ között.

 

A Microsoft megbízásából nemrégiben készített felhŇĎkutatás is kimutatta, hogy a nagyvállalatok többsége stratégiai célnak tekinti a digitalizációt, amelynek elérésében a felhŇĎszolgáltatások egyre inkább kulcsszereplŇĎvé válnak.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció