A Vodafone IoT szolg√°ltat√°ssal seg√≠ti az alult√°pl√°lts√°g elleni k√ľzdelmet Afrik√°ban

A Vodafone bejelentette, hogy a Sanku – Egészséges gyermekek projekttel együttmŇĪködésben Afrika-szerte IoT (dolgok internete) szolgáltatásokat nyújt kisméretŇĪ malmok számára, hogy azok magas tápértékkel rendelkezŇĎ liszttel láthassák el emberek millióit. 

A földön mintegy kétmilliárd ember szenved mikrotápanyag hiányban. A tápanyagokkal kiegészített liszt a rejtett alultápláltsággal veszi fel a harcot a fejlŇĎdŇĎ országokban, amely olyan széles körben tapasztalt mikrotápanyag hiányállapotokat is magába foglal, mint a születési rendellenességek, a gyermekek fejlŇĎdését akadályozó problémák és a vakság.

 

A következŇĎ négy év során a Sanku valós idejŇĪ, adatokkal alátámasztott helyzetfelmérést végez 3000 kisméretŇĪ malom számára, amelynek részeként a Vodafone globális IoT SIM és USB Connect technológiája jelentŇĎs mértékben segíti a program kiterjesztését és hatékonyságának javítását. A Sanku a saját kategóriájában úttörŇĎ technológiát fejlesztett ki; az ’adagolót’, amely lehetŇĎvé teszi, hogy a vidéki környezetben mŇĪködŇĎ apró afrikai malmok az ŇĎrlés során létfontosságú tápanyagokat adjanak a liszthez, méghozzá fenntartható és költséghatékony módon.

 

 

A közelmúltig egy Sanku munkatárs csupán 25 malmot tudott felügyelni, amelyek összesen 125 ezer embert tudtak ellátni tápanyagokkal kiegészített liszttel. A Vodafone IoT SIM segítségével ugyanez a kolléga már 100 malommal tud kapcsolatot tartani, amelyek félmillió embert képesek ellátni tápanyagokkal dúsított liszttel. A Sanku dolgozója valós idejŇĪ távfigyelmeztetést kap, amikor a malomban kifogy a tápanyagokkal kiegészített liszt, vagy éppen karbantartásra van szükség. 

 

"Az adagolónk hihetetlenül sikeresnek bizonyult ezidáig, hiszen számos rászoruló közösséget tudott ellátni tápanyagokkal dúsított liszttel." - nyilatkozta Felix Brooks-Church, a Sanku társalapítója és vezérigazgatója. "A Vodafone IoT technológiája mindannyiunk számára lehetŇĎséget nyújt mŇĪködésünk jelentŇĎs optimalizálására és kibŇĎvítésére. A Sanku segítségével pillanatnyilag közel egymillió emberhez jut el a tápanyagokkal dúsított liszt, az új IoT kapcsolat segítségével pedig jó úton haladunk ahhoz, hogy 2025-re százmillió embert érjünk el."  


 

A Vodafone-nal történŇĎ együttmŇĪködés eredményeként a Sanku adagolói már megbízható, biztonságos kapcsolaton át köthetŇĎk össze a Vodafone IoT SIM-kártyájával. A Vodafone országon belüli roaming-szolgáltatása a legeldugottabb helyeket is eléri, lehetŇĎvé téve percre pontos információk elérését a karbantartás állapotáról, az áramellátásáról vagy éppen a mŇĪholdas gépkövetésrŇĎl. A Sanku továbbá pontosan képes mérni a hozzáadott tápanyag-szintet, ezzel biztosítva, hogy a közösségek hozzájussanak a tápanyagokkal dúsított liszt nyújtotta elŇĎnyökhöz; a Vodafone M-Pesa mobil fizetési szolgáltatásának használatával pedig a molnárok biztonságosan küldhetnek és fogadhatnak pénzt az okostelefonjukon, tovább segítve a Sanku bŇĎvülését.

 

A Vodafone és a Sanku jelenleg tanzániai és ruandai vidéki malmokban vezeti be a Vodafone globális IoT SIM és USB Connect technológiáját, majd tovább folytatja a technológia implementálását Kelet- és Dél-Afrikában. 

 

Brian Humphries, a Vodafone Csoport vállalati szolgáltatásokért felelŇĎs vezetŇĎje így fogalmazott: "A Sankuval közös projektünk kiválóan példázza, hogyan képes az IoT javítani az emberek életminŇĎségét, pozitív változást elérve még a legszegényebb közösségekben is. A hálózatba kapcsolt technológia segítségével a Sanku jelentŇĎsen növelni tudja a hatékonyságot, még több közösséghez eljuttatva a tápanyagokkal dúsított lisztet, amelynek fontos szerep jut az alultápláltság kiküszöbölésében."

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció