Bátor Táboros gyerekekért eveztek a Morgan Stanley kalózai

A június minden évben az önkéntes munkáról szól a Morgan Stanley-nél, a karitatív programok látványos nyitó eseménye pedig hagyományosan a vállalat dolgozóinak sárkányhajó versenye. 

A cég dolgozói ilyenkor jelmezekbe öltözve igyekeznek felhívni a figyelmet az önkéntes munka és a segítségnyújtás fontosságára is. A május 28-ai versenyen kalóz- és más jelmezekbe bújva eveztek az informatikusok, pénzügyi és kockázatelemzŇĎk, matematikusok és más területek szakemberei a Duna vizén a Kopaszi-gátnál. Az esemény keretein belül a dolgozók minden évben adományt is gyŇĪjtenek - idén a Bátor Tábor számára – amelyet a vállalat alapítványa megdupláz.

 

 „A Morgan Stanley alapértékeink közül kiemelkedik a „giving back” filozófia, melynek lényege, hogy igyekszünk a tŇĎlünk telhetŇĎ legtöbbet visszaadni annak a közegnek, ahol dolgozunk. Vállalatunk számos szervezetet támogat különbözŇĎ módokon, globálisan és Magyarországon is.  Ezen együttmŇĪködések közül minden évben kiemelkedik egy partner, amelyet a dolgozóink választanak ki. Idén a Bátor Tábort választottuk partnernek Magyarországon.” – mondta el Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetŇĎje. „Önkéntes hónapunk egy olyan globálisan támogatott rendezvény, amelynek keretében az egész évben zajló karitatív programok mellett - és a stratégiai partnereinken felül is - számos újabb szervezetet segítünk különbözŇĎ módokon. Így többek között bölcsŇĎdék, óvodák, iskolák, árvaházak, anyaotthonok, hajléktalanokat és hátrányos helyzetŇĪ családokat támogató alapítványok vagy állatmenhelyek munkáját és mŇĪködését segítik kollégáink. Büszkeséggel tölt el, hogy tavaly a budapesti iroda dolgozóinak 95%-a végzett valamilyen önkéntes, karitatív munkát és idén arra törekszünk, hogy még többen legyünk.” – tette hozzá a szakember. 

 

 

A Bátor Táborral nem ez az elsŇĎ jelentŇĎsebb közös programja a Morgan Stanley budapesti központjának. Az anyagi támogatás mellett a cég szakemberei önkéntes munkával segítenek majd abban is, hogy a Bátor Tábor Közösségi és Élményközpontja korszerŇĪ informatikai hálózatot kaphasson.  „Nagy megtiszteltetés, hogy mi lehetünk a kiemelt kedvezményezettje a budapesti Morgan Stanley iroda adománygyŇĪjtŇĎ és önkéntes programjainak. Ez segíti az Alapítvány fenntartható mŇĪködését, ami számunkra alapérték, hiszen most már évrŇĎl évre közel 1500 érintetthez jutunk el táboraink és kórházi programjaink által, ingyenesen. Külön öröm volt részt venni a sárkányhajó verseny színes forgatagában, mert mi már tudjuk, hogy a játék mekkora pozitív tölteted ad kicsik és nagyok életében egyaránt” – mondta el Kindli Erna, a Bátor Tábor igazgatója.

 

 

Szaktudásukra építve is segítenek

A vállalat nem csupán anyagi vagy klasszikus „két-kezi” munkára épülŇĎ programokat szervez, de a cég tudására és a kollégák különleges készségeire is építenek. A Morgan Stanley budapesti irodája a vállalat meghatározó technológiai és elemzŇĎ központjaként mŇĪködik, az itt dolgozó szakemberek közel fele informatikával - IT infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztéssel – foglalkozik és jelentŇĎs a pénzügyi, kockázatelemzŇĎ, matematikai modellezŇĎ csapat, valamint a pénzügyi területen dolgozók létszáma is. Ezen területek szaktudása is megjelenik az önkéntes munka során. 

 

 

„Lesz, ahol festéssel, takarítással, kertrendezéssel segítünk, sok helyen pedig kollégáink szakmai tudására építve támogatjuk partnereinket. Van olyan szervezet, amelyet adatbázis kezelŇĎ szoftver fejlesztésével, üzembeállításával vagy webes alkalmazásfejlesztéssel támogatunk. Van, ahol könyvelési, pénzügyi tanácsadást végzünk és olyan is, ahol pénzügyi, nyelvi vagy informatikai oktatási programokat dolgozunk ki gyerekek számára.” – összegezte Fogarasi Norbert. 

 

Az elmúlt idŇĎszakban több hasonló kezdeményezésben is részt vettek a Morgan Stanley dolgozói. Így készülhet pénzügyi öngondoskodásra nevelŇĎ tananyag az SOS Gyermekfalu lakóinak. Így tanulhatnak angolul és informatikát a BAGÁZS alapítvánnyal közös programban a bagi roma gyerekek és így bŇĎvíthetik matematikai gyakorlati tudásukat a 9. kerültben tanuló középiskolás lányok a Smartiz tanfolyamon. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció