Felbolydult az √°ll√°spiac, mindenki jobb munk√°t szeretne

Az aktív álláskeresŇĎk túlnyomó többségének jelenleg is van munkája, de folyamatosan figyelik a kínálatot és nem restek jelentkezni, ha vonzó lehetŇĎséget találnak. A Profession.hu legújabb kutatása*  ezúttal a munkakeresési trendet mérte fel. Nemcsak arra voltak kíváncsiak, hogy mi motiválja a jelentkezŇĎket, hanem arra is, hogy milyen csatornákat és technikákat vesznek igénybe az ideális munkahely megtaláláshoz.

Bátrabban keresünk állást

FigyelemfelkeltŇĎ, hogy a kutatás szerint, az elmúlt egy évben állást keresŇĎk 66 százaléka jelenleg is aktív pályázó, függetlenül hogy van-e munkája vagy nincs. Az elmúlt egy éven belül állást keresŇĎk 56 százaléka tapasztalt munkavállaló, sŇĎt 12 százalékuk vezetŇĎi, szakértŇĎi múlttal is rendelkezik, 18 százalékuk fizikai vagy szakmunkás végzettségŇĪ és ugyanennyien vannak a pályakezdŇĎként munkát keresŇĎk is. Szerintük az álláskeresési folyamatban a munkaadó visszajelzésére való várakozás (39%) viszi el a legtöbb idŇĎt, de az állásajánlatok böngészése (36%) is idŇĎigényes feladat. A legtöbben az iparban (15%), míg a belkereskedelemben 12 százalék talált munkát vagy próbál meg elhelyezkedni. NépszerŇĪek a különbözŇĎ kommunikációs és marketing szakterületek (9%) valamint a turizmus, vendéglátásban elérhetŇĎ munkakörök is (8%) is. 

 

Átlagosan fél év alatt új munkahely

A munkahelyi tapasztalattal rendelkezŇĎ aktív pályázók (14%) átlagosan 60 nap alatt találtak új munkát maguknak. A további adatok azonban azt mutatják, hogy az új munkahely megtalálása olyan, több tényezŇĎs, összetett feladat, melyben a kevesebb tapasztalattal rendelkezŇĎ jelölteknek átlagosan 5,7 hónapot kell az eredményes álláskeresésre fordítani. Ez a megkérdezettek fele szerint elfogadható idŇĎtáv. A legnagyobb hazai állásportál adatai szerint az eredmény nem meglepŇĎ, mert a könnyen elérhetŇĎ és motivált jelöltek 75 százaléka álláskeresŇĎ oldalakat használ munkakereséshez** . Ňźk nemcsak a felkínált állásról szeretnének tájékozódni, de tudni akarják, hogy a pozíciót felajánló cégrŇĎl milyen tapasztalatai vannak a korábbi pályázóknak, hol helyezkedik el a térképen, jók-e a közlekedési lehetŇĎségek, vagy éppen milyen javadalmazási rendszert alkalmaz. 

 

Tálcán kínált új munkahely

Az elmúlt években azt tapasztaljuk, hogy hónapról-hónapra látogatási rekordokat döntünk. Azt látjuk, hogy a megváltozott munkaerŇĎ-piaci helyzetnek köszönhetŇĎen egyre válogatósabbak a jelentkezŇĎk és tŇĎlünk egyre komplexebb, pontosabb megoldásokat várnak. Azért, hogy gyorsan, személyre szabott ajánlatokat szolgálhassuk ki ŇĎket, folyamatosan komoly fejlesztéseket hajtunk végre. Ennek eredménye például az ajánlórendszerünk is, melynek segítségével nemcsak az adott állásról kap alapos információt az érdeklŇĎdŇĎ, hanem a cégrŇĎl is. Annak érdekében, hogy megŇĎrizzük piacvezetŇĎ szerepünket, nem elégedünk meg azzal, hogy 15 éves technológiai tapasztalattal rendelkezünk, hanem folyamatosan a legújabb digitális alkalmazások bevezetésén dolgozunk. – tájékoztatott Martis István, a Profession.hu ügyvezetŇĎ igazgatója, a legújabb álláspiaci trendekkel kapcsolatban.

 

_________

 * Kutatási minta: 3500 fŇĎ, 18 évesnél idŇĎsebb, internetezŇĎ népesség (nem, kor iskolai végzettség és település típusra reprezentatív)
 ** Az NRC 2016-os 800-fŇĎs munkavállalói minta alapján végzett kutatásának eredménye

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció