Az ABB a Genfi-tavon mutatta be az √ļj elektromos v√≠zitaxij√°t

Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, nulla kibocsátású, új kialakítású vízitaxit mutattak be a svájci Genfi-tavon. A jármŇĪ mérföldkövet jelent az olyan új közlekedési formák kifejlesztése terén, amelyek nem károsítják a környezetet, illetve nem jelentenek további terhelést a városi infrastruktúra számára.

A vízitaxit hamarosan felszerelik az ABB Ability Marine Advisory System – OCTOPUS-szal, azzal a szoftvermegoldással, amely segítségével a vízi jármŇĪvek üzemeltetŇĎi a vízi közlekedés optimalizálásához szükséges összes adatot begyŇĪjthetik és elemezhetik.

 

 

A prototípus vízi jármŇĪ ABB-technológiára alapozott fejlesztését Genf kanton hatóságai, valamint az Energetikai, Közlekedési és MezŇĎgazdasági Minisztérium (Department of Energy, Transport and Agriculture/DETA) képviseletében Luc Barthassat és Pierre Maudet államtanácsosok támogatták. A jármŇĪvet a következŇĎ hónapokban még további teszteknek vetik majd alá. 

 

Az ABB Ability Marine Advisory System – OCTOPUS telepítésére a kísérleti projekt keretében május elején kerül sor. Az OCTOPUS rendszer lehetŇĎvé teszi, hogy az ABB valós idejŇĪ, a jármŇĪvek üzemállapotait teljesen lefedŇĎ adatokat biztosítson a SeaBubbles üzemirányító központjának.

 

Balról jobbra haladva: Kenneth Nakken, Digital Service ABB Marine &Ports alelnöke, Anders Bringdal, a Seabubbles alapítója és vezérigazgatója, Thierry Lassus, az ABB Sécheron ügyvezetŇĎ igazgatója, és Alain Thébault, a Seabubbles társalapítója és elnökhelyettese 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció