A Vannet lett a Magnus internetszolgáltatója

Szerződést kötött a Pécs egyik vezető üzleti internetszolgáltatójává váló Vannet és a város legújabb nagyberuházása, a pogányi repülőgépgyárat építő Magnus Aircraft. Az ultrakönnyű kisrepülőket gyártó vállalat az egyre népszerűbb mikrohullámú technológiával kapcsolódik a világhálóra.

Az idei év legjelentősebb pécsi nagyberuházása a Magnus Aircraft repülőgépgyára. Az egyelőre kihasználatlan pogányi repülőtér közelében létesülő vadonatúj gyártócsarnokban modern, elektromos meghajtású kisgépeket szerelnek majd össze a magyar tulajdonú vállalkozás szakemberei.

 

Az építkezés közben a Magnus folyamatosan keresi a partnereket, akik a működésükhöz elengedhetetlenül szükséges feltételeket biztosítják majd. Ilyen például az internet: olyan szolgáltatóra volt szükségük, akik nagy sávszélességet képesek rendelkezésre bocsátani stabilan és megbízhatóan. A választásuk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével a Vannetre esett. A helyi központú vállalkozás a város egyik vezető üzleti internetszolgáltatójának szerepére tör, főként a mikrohullámú technológia alkalmazásával.

 

 

„Ez az optikai kábelekkel is versenyképes műszaki megoldás lényegében egész városban elérhető, a hagyományos hálózatokkal le nem fedett területeken is. Bérelt vonali szolgáltatással egyénre szabható a sávszélesség, ami az átlagos cégeknek szükséges 50-100 Mbps letöltési sebességtől egészen az extrém nagy, 2000 Mbps-ig terjedhet. Mindez szinkron csomagokban, vagyis a feltöltési kapacitás is ugyanekkora. A Magnushoz bekötött szolgáltatásra 99,9% rendelkezésre állási garanciát is vállalunk” – foglalta össze Lengvárszky Szabolcs, a Vannet ügyvezetője.

 

Boros László, a Magnus Aircraft Zrt. vezérigazgatója a szerződés aláírásakor hangsúlyozta, a pécsi gazdaság részeként elsősorban helyi partnerekkel keresik az együttműködést. „A Vannet mind technológiában, mind szolgáltatási színvonalban a legjobb minőséget biztosítja, ezért számunkra egyértelmű volt a választás” – értékelte az együttműködést Boros.

 

 

A Vannet Magyarország vezető lakossági műholdas internetszolgáltatója, emellett jelentős üzleti portfólióval is rendelkezik. A Dunántúl legnagyobb részén elérhető mikrohullámú internetszolgáltatása és az ehhez kapcsolódó speciális díjcsomagjai elsősorban a vállalati ügyfeleknek szólnak.

 

A repülőgépgyártó Magnus Aircraft a világon az elsők közt fejlesztett ki kompozit anyagokból készült kétüléses, benzinmotoros repülőgépet, a sorozatgyártást pedig a most épülő pécsi repülőgépgyárban valósítják meg.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a megye üzleti közössége. Több tucatnyi iparágat reprezentáló tagságának számos szolgáltatással és szakmai segítségnyújtással áll rendelkezésére.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció