M√°r lehet jelentkezni a Nagy Digit√°lis Kalandra

Országszerte 36 helyszínen indul újra a Logiscool szervezésében és a Vodafone támogatásával a tavaly elsŇĎ alkalommal megrendezett Nagy Digitális Kaland, mely digitális fejtörŇĎkkel és logikai feladatokkal várja május 11-én a 3-6. osztályos diákokat. Magyarország elsŇĎ digitális csapatversenyére már elindult a jelentkezés, mely egészen április16-ig tart!

A Logiscool Digitális Tudásért Alapítványa szervezésében és a Vodafone Magyarország által mŇĪködtetett digitaliscsalad.hu okos magazin támogatásával létrejövŇĎ Nagy Digitális Kalandra a szervezŇĎk általános iskolás gyermekekbŇĎl álló csapatok jelentkezését várják – tavaly 23 helyszínen 2000 gyerek vett részt az eseményen. A háromfŇĎs, 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló csapatoknak 60 perc áll rendelkezésükre, hogy teljesítsék a digitális világgal, logikus, algoritmikusgondolkodással, illetve az internetbiztonsággal kapcsolatos, játékos küldetést. Idén is LogiRobi, a barátságos ŇĪrbŇĎl érkezett robot tudásának fejlesztése a cél.

 

 

A gyermekeknek Wi-Fi képes laptopra vagy tabletre is szükségük lesz az online feladatok teljesítéséhez, az internetet a Vodafone biztosítja 4G képes MiFi eszközeivel. Emellett az országosan, a két kategóriában elsŇĎ 10 legjobb csapat díjat is kap a Vodafone-tól – a díjak közt okos- és digitális eszközök szerepelnek. Emellett a telekommunikációs szolgáltató egy különdíjat is meghirdetett a legjobb, csak lányokból álló csapatnak – a vállalat ugyanis kiemelten fontosnak tartja a lányok bátorítását a technológiai pályák választására. 

 

A verseny alatt a helyszínen a szülŇĎk biztonságos internet oktatásban részesülhetnek.

 

A Nagy Digitális Kalandra már elindult a jelentkezés. Érdemes minél elŇĎbb benevezni, mert hamar betelnek a helyek. A verseny weboldala: nagydigitaliskaland.hu

 

A Nagy Digitális Kaland 2018. május 11-én, 14:30-kor indul. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció