Budapesten nyílt meg a régió első SAP egyetemi kutatóközpontja

A Corvinus Egyetemen indult el az SAP egyetemi kutatóközpontja. A labor az új szoftvertechnológiákra épülő kutatás bázisa kíván lenni. Kelet-Közép-Európában ez az első, ún. SAP Next-Gen Lab, és még közel egytucat hasonló megnyitását tervezik a régióban az idei év során.

A Corvinus SAP laborja a versenyképes tudás elsajátítását, a szoftvercég által kínált technológiák révén új üzleti megoldások kifejlesztésének, kipróbálásának lehetőségét kínálja az intézmény hallgatói és munkatársai számára. Emellett lehetőséget teremt az ötletek hatékony megosztására és a közös gondolkodásra az egyetemi, illetve üzleti szektor szereplőivel.

 

„Célunk, hogy kutatási eredményeinket a gyakorlatba is át tudjuk ültetni, melynek tökéletes támogatója az SAP Next-Gen Lab által biztosított lehetőség” - mondta el Dr. Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási dékánhelyettese a megnyitó ünnepségen. Kiemelte, a jövő a kiscsoportos labormunkáé, ahol a hallgatók önálló projekteken tudnak dolgozni. 

 

„A Corvinus azon felsőoktatási intézmények egyike, ahol a legkorábban kezdődött el SAP oktatás, és most a régióban elsőként itt indult el az SAP egyetemi laborja” - húzta alá Dudits Ádám, a szoftvergyártó University Alliances programjáért felelős regionális vezető. Markus Hilken, a vállalat hazai fejlesztőközpontjának vezetője szerint az SAP Next-Gen Lab segítségével az elkötelezett hallgatók komplex tudásra tehetnek szert a legmodernebb technológiák és üzleti folyamatok terén, felkészülhetnek munkavégzés jövőjére, így tovább növelhetik álláspiaci értéküket.

 

A Corvinus Egyetemen nem csak oktatják, hanem használják is a német gyökerű szoftvercég technológiáját: tavaly óta a gazdálkodási és humánügyviteli folyamatok is ilyen rendszeren futnak.

 

További hazai SAP kutatóközpontok nyílhatnak

Világszerte már több mint 50 helyen működik SAP Next-Gen Lab. A laborok megalakulását az olyan, világszerte terjedő felsőoktatási igények indokolták, mint az újfajta tanulás megteremtése, a vállalati és startup szférával való együttműködés új útjai, vagy az új ötletek tesztelése. A tervek szerint a régióban még ebben az évben közel egytucat hasonló központot hoznak létre, és a következő években számos hazai felsőoktatási intézményben nyílhat majd meg SAP Next-Gen Lab. Ezzel egyrészt könnyebbé válik a hasonló felsőoktatási intézményekkel való nemzetközi együttműködés, valamint tovább erősödik a kooperáció lehetősége a szoftvergyártó globális ökoszisztémájával. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció