Budapesten ny√≠lt meg a r√©gi√≥ elsŇĎ SAP egyetemi kutat√≥k√∂zpontja

A Corvinus Egyetemen indult el az SAP egyetemi kutatóközpontja. A labor az új szoftvertechnológiákra épülŇĎ kutatás bázisa kíván lenni. Kelet-Közép-Európában ez az elsŇĎ, ún. SAP Next-Gen Lab, és még közel egytucat hasonló megnyitását tervezik a régióban az idei év során.

A Corvinus SAP laborja a versenyképes tudás elsajátítását, a szoftvercég által kínált technológiák révén új üzleti megoldások kifejlesztésének, kipróbálásának lehetŇĎségét kínálja az intézmény hallgatói és munkatársai számára. Emellett lehetŇĎséget teremt az ötletek hatékony megosztására és a közös gondolkodásra az egyetemi, illetve üzleti szektor szereplŇĎivel.

 

„Célunk, hogy kutatási eredményeinket a gyakorlatba is át tudjuk ültetni, melynek tökéletes támogatója az SAP Next-Gen Lab által biztosított lehetŇĎség” - mondta el Dr. Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási dékánhelyettese a megnyitó ünnepségen. Kiemelte, a jövŇĎ a kiscsoportos labormunkáé, ahol a hallgatók önálló projekteken tudnak dolgozni. 

 

„A Corvinus azon felsŇĎoktatási intézmények egyike, ahol a legkorábban kezdŇĎdött el SAP oktatás, és most a régióban elsŇĎként itt indult el az SAP egyetemi laborja” - húzta alá Dudits Ádám, a szoftvergyártó University Alliances programjáért felelŇĎs regionális vezetŇĎ. Markus Hilken, a vállalat hazai fejlesztŇĎközpontjának vezetŇĎje szerint az SAP Next-Gen Lab segítségével az elkötelezett hallgatók komplex tudásra tehetnek szert a legmodernebb technológiák és üzleti folyamatok terén, felkészülhetnek munkavégzés jövŇĎjére, így tovább növelhetik álláspiaci értéküket.

 

A Corvinus Egyetemen nem csak oktatják, hanem használják is a német gyökerŇĪ szoftvercég technológiáját: tavaly óta a gazdálkodási és humánügyviteli folyamatok is ilyen rendszeren futnak.

 

További hazai SAP kutatóközpontok nyílhatnak

Világszerte már több mint 50 helyen mŇĪködik SAP Next-Gen Lab. A laborok megalakulását az olyan, világszerte terjedŇĎ felsŇĎoktatási igények indokolták, mint az újfajta tanulás megteremtése, a vállalati és startup szférával való együttmŇĪködés új útjai, vagy az új ötletek tesztelése. A tervek szerint a régióban még ebben az évben közel egytucat hasonló központot hoznak létre, és a következŇĎ években számos hazai felsŇĎoktatási intézményben nyílhat majd meg SAP Next-Gen Lab. Ezzel egyrészt könnyebbé válik a hasonló felsŇĎoktatási intézményekkel való nemzetközi együttmŇĪködés, valamint tovább erŇĎsödik a kooperáció lehetŇĎsége a szoftvergyártó globális ökoszisztémájával. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció