A korábban telepített Ericsson Radio System termékek kompatibilisek lesznek az 5G NR technológiával

Az Ericsson bejelentette, hogy az Ericsson Radio System portfolióba tartozó, már telepített rádiórendszerei kompatibilisek lesznek az 5G New Radio (NR) technológiával. A kompatibilitást távoli szoftvertelepítéssel érik el.

Ez több, mint 150 különbözŇĎ rádióváltozatra vonatkozik az Ericsson rendszerében, amelyek összesen több mint 190 hálózatban mŇĪködnek szerte a világon. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson Radio System rendszerében mŇĪködŇĎ 2015-ös eszközök most már támogathatják az 5G NR-t. Ez a kompatibilitás az Ericsson Radio System-be tartozó mikrorádiókra és a meglévŇĎ Radio Dot System beltéri rendszerekre is vonatkozik. Röviden, az Ericsson Radio System termékek készen állnak az 5G NR-re.

 

 

„Mindig is erŇĎsek voltunk a rendszereink utólagos kompatibilitásának kezelésében, a termékeinket és a szoftvereinket a fejlŇĎdés szem elŇĎtt tartásával tervezzük – mondta el Fredrik Jejdling, az Ericsson alelnöke, a Hálózatok üzletág vezetŇĎje. – Az Ericsson berendezéseit nem kell folyton lecserélni, a 2015 óta az Ericsson Radio System rendszerébe történt befektetések jelentŇĎs értéket nyújtanak majd a szolgáltatók számára akkor is, amikor eljön az ideje az 5G-re való átváltásnak.”

 

A szolgáltatók 4G-t és 5G-t is üzemeltethetnek majd ugyanabban a sávban, ugyanazzal a rádióval és ugyanazzal az alapsávi egységgel. Lehetséges lesz megosztani a spektrumot a 4G és az 5G között egymás melletti vivŇĎfrekvenciákkal ugyanabban a sávban, valamint az átfedŇĎ frekvenciákkal is, az úgynevezett „Dinamikus spektrummegosztás” funkcióval.

 

A legújabb Ericsson Mobility Report szerint a teljes globális mobiladat-forgalom várhatóan a nyolcszorosára nŇĎ az elkövetkezŇĎ idŇĎszakban, míg az 5G-elŇĎfizetések száma várhatóan eléri majd az 1 milliárdot 2023 végéig. Ez növekvŇĎ igényeket támaszt a szolgáltatókkal szemben, hogy növeljék költséghatékonyságukat az 5G-re való átállással egyidŇĎben.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció