A telepített Ericsson Radio System termékek készen állnak az 5G NR-re

Az Ericsson bejelentette, hogy az Ericsson Radio System portfolióba tartozó, már telepített rádiórendszerei kompatibilisek lesznek az 5G New Radio (NR) technológiával. A kompatibilitást távoli szoftvertelepítéssel érik el.

Ez több, mint 150 különbözŇĎ rádióváltozatra vonatkozik az Ericsson rendszerében, amelyek összesen több mint 190 hálózatban mŇĪködnek szerte a világon. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson Radio System rendszerében mŇĪködŇĎ 2015-ös eszközök most már támogathatják az 5G NR-t. Ez a kompatibilitás az Ericsson Radio System-be tartozó mikrorádiókra és a meglévŇĎ Radio Dot System beltéri rendszerekre is vonatkozik. Röviden, az Ericsson Radio System termékek készen állnak az 5G NR-re.

 

 

„Mindig is erŇĎsek voltunk a rendszereink utólagos kompatibilitásának kezelésében, a termékeinket és a szoftvereinket a fejlŇĎdés szem elŇĎtt tartásával tervezzük – mondta el Fredrik Jejdling, az Ericsson alelnöke, a Hálózatok üzletág vezetŇĎje. – Az Ericsson berendezéseit nem kell folyton lecserélni, a 2015 óta az Ericsson Radio System rendszerébe történt befektetések jelentŇĎs értéket nyújtanak majd a szolgáltatók számára akkor is, amikor eljön az ideje az 5G-re való átváltásnak.”

 

A szolgáltatók 4G-t és 5G-t is üzemeltethetnek majd ugyanabban a sávban, ugyanazzal a rádióval és ugyanazzal az alapsávi egységgel. Lehetséges lesz megosztani a spektrumot a 4G és az 5G között egymás melletti vivŇĎfrekvenciákkal ugyanabban a sávban, valamint az átfedŇĎ frekvenciákkal is, az úgynevezett „Dinamikus spektrummegosztás” funkcióval.

 

A legújabb Ericsson Mobility Report szerint a teljes globális mobiladat-forgalom várhatóan a nyolcszorosára nŇĎ az elkövetkezŇĎ idŇĎszakban, míg az 5G-elŇĎfizetések száma várhatóan eléri majd az 1 milliárdot 2023 végéig. Ez növekvŇĎ igényeket támaszt a szolgáltatókkal szemben, hogy növeljék költséghatékonyságukat az 5G-re való átállással egyidŇĎben.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció