A jobb internet veled kezdŇĎdik

Az iparágon belüli összefogást továbbá az online biztonságra irányuló technológia továbbfejlesztését hangsúlyozta a Google a Biztonságos Internethasználat Napján, melyben egyre nagyobb szerep jut a felhasználók tájékoztatásának is, hiszen “a jobb internet veled kezdŇĎdik!”

A Google 2017 év végén bejelentett adatai szerint a Safer Browsing (Biztonságosabb Böngészés) több, mint 3 milliárd eszközt óvott meg, havi szinten pedig a Google Chrome 260 millió alkalommal figyelmeztette veszélyes oldalak betöltése elŇĎtt a felhasználókat. A technológiai fejlesztések mellett a felhasználók edukációja is kiemelt szerepbe került, amelyet személyre szabva alakít a Google. 

 

Mit tehet a felhasználó a biztonságosabb internethasználatért? 

  • KezdŇĎ lépések
    A Security Checkup elnevezésŇĪ projekt például az általános érvényŇĪ checklistek helyett egyedi útmutatást ad mindenkinek saját accountja védelmének megŇĎrzése érdekében. 
  • Internetbiztonság haladóknak
    Természetes, hogy nem minden felhasználó van kitéve ugyanannak a veszélynek, ezért a Google “Advanced Protection Programmal” kíván segíteni az internetet haladóbb szinten alkalmazóknak, akik a legjobban ki vannak téve a rosszindulatú támadásoknak. Többek között újságírók, reklámszakemberek, vagy magánéletükben párkapcsolati erŇĎszak elŇĎl menekülŇĎ, biztonságot keresŇĎket is képes megvédeni az adathalászat, vagy az account feltörése ellen.
  • Mit tehet a közösség?
    Az edukáció mellett az egymás iránti tisztelet és az interneten formálódó közösségek hívták életre a “Trusted Flagger” elnevezésŇĪ, független szakértŇĎk hatékony riportálását elŇĎsegítŇĎ programot. Ezzel olyan eszközt adott a résztvevŇĎk kezébe, melynek segítségével akár több, nem megfelelŇĎ videós tartalmat is meg tudtak jelölni egyszerre, aktívan védve ezzel a káros tartalmak terjedésétŇĎl a közösséget.

 

 

További információ: BLOGPOSZT

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció