A Cellum stratégiai megállapodást írt alá az indonéz Telkommal

A Cellum Global stratégiai együttmŇĪködési és befektetési megállapodást írt alá kedden Budapesten a Metranettel, Indonézia piacvezetŇĎ infokommunikációs (ICT) cégcsoportjának, a Telkom Indonesia leányvállalatával. A Délkelet-ázsiai telekommunikációs óriás kisebbségi tulajdonrészt szerez a mobilfizetési megoldásokat fejlesztŇĎ magyar cégben, és egyben biztosítja a Cellum fintech szolgáltatásainak elterjedését az indonéz piacon.

Indonézia Délkelet-Ázsia legnagyobb gazdasága, az elmúlt fél évtizedben megközelítŇĎleg 5%-os éves GDP növekedést volt képes fenntartani. 261 milliós népességének fele 30 év alatti. Az ország legnagyobb informatikai és kommunikációs cégcsoportja a Telkom, amely több mint 130 millió ügyféllel rendelkezik. A telekommunikációs óriás részben állami, részben magántulajdonban van, részvényeit több nemzetközi tŇĎzsdén is jegyzik.

 

A megállapodás értelmében a Telkom két lépésben végrehajtott tŇĎkeemeléssel 30,4%-os tulajdonrészt szerez a Cellumban. A cég operatív irányítása továbbra is a jelenlegi menedzsment kezében marad.

 

„A Cellum számára a megállapodás fontos mérföldkövet jelent. Jóval több egy jelentŇĎs pénzügyi befektetésnél. A Telkom már korábban a Cellum fintech platformját választotta üzleti szolgáltatásaihoz, a mai nappal pedig az indonéz infokommunikációs piac vezetŇĎ vállalata teljes mértékben elkötelezte magát az együttmŇĪködésünk mellett. A partnerség lehetŇĎvé teszi számunkra, hogy üzleti tevékenységeinket magasabb szintre emeljük Indonéziában és térségében. A tŇĎkeemelés pénzügyi szempontból erŇĎsebbé tesz minket, és tartani tudjuk termékfejlesztési és növekedési terveinket” – mondta Kóka János, a Cellum Global elnök-vezérigazgatója.

 

„A Telkom vezetŇĎ szerepet játszik Indonézia digitális átalakulásában, amelynek a pénzügyi technológia nélkülözhetetlen eleme. A Cellum platformja biztos alapot nyújt számunkra olyan korszerŇĪ fintech szolgáltatások elindításához, amelyek könnyebbé teszik ügyfeleink életét, vállalati partnereinknek pedig új üzleti lehetŇĎségeket jelentenek. A közeljövŇĎben számos tranzakciós szolgáltatást tervezünk indítani Indonézia egész területén” – jelentette ki Joddy Hernady, a Telkom Indonesia médiáért és digitális szolgáltatásokért felelŇĎs alelnöke.

 

„Amikor közép-európai üzletemberek fontos külföldi piacra szeretnének belépni, tipikusan a nyugati országokban gondolkodnak. A mi iparágunk azonban más: jelenleg a világ leggyorsabban növekvŇĎ fintech piaca Délkelet-Ázsia” – tette hozzá Kóka János.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció