A One Identity felvásárolta a Balabit cégcsoportot

Felvásárolta a luxemburgi bejegyzésŇĪ magyar érdekeltségŇĪ Balabit cégcsoportot a One Identity, az amerikai Quest nevŇĪ cég IT biztonsággal foglalkozó leányvállalata - jelentette be pénteken Budapesten a Balabit IT Kft. alapító ügyvezetŇĎ igazgatója.

GyörkŇĎ Zoltán közölte: a tranzakció részletei, így a vételár sem nyilvános. Az üzlet további technológiai és piaci fejlŇĎdés elŇĎtt nyit utat a Balabitnak, amelyhez magyarországi, németországi és az egyesült államokbeli vállalatok tartoznak.

 

A Balabit nagyvállalatok számára fejleszt IT-biztonsági megoldásokat, amelyek saját területükön technológiai vezetŇĎ szerepet töltenek be a nemzetközi piacon. A cégcsoport bevétele 95 százalékban külföldi értékesítésbŇĎl származik - tette hozzá az ügyvezetŇĎ igazgató. A Balabit ügyfélkörébe többek között multinacionális vállalatok, bankok és államigazgatási szervezetek tartoznak.

 

GyörkŇĎ Zoltán az MTI-nek elmondta: a Balabit konszolidált árbevétele a 2016/2017-es üzleti évben (július 1-tŇĎl a következŇĎ év június 30-ig) mintegy 20 millió euró, valamivel több mint 6 milliárd forint volt, mintegy 20 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

 

Az idei üzleti évben 25-30 százalékos növekedésre számítanak. A várakozásokat megalapozzák a piacbŇĎvítési folyamatok - mondta az ügyvezetŇĎ igazgató.

 

A csoport veszteséges volt, miután 2014-tŇĎl kockázati tŇĎkefinanszírozást - 8 millió dollárt, mintegy 1,8 milliárd forintot - vettek igénybe. A tervek szerint a 2018/2019-as üzleti évet nullszaldóval zárhatják. Kiemelte: nem gazdasági kényszer miatt értékesítették a Balabitet, hanem a fejelŇĎdési lehetŇĎségek miatt. 

 

A Balabit alapítói számára a következŇĎ egy évben opcionálisan még fenn áll a kivásárlás helyetti részvényessé válás lehetŇĎsége. A dolgozókat ugyanakkor a tranzakció gyakorlatilag nem érinti  - mondta GyörkŇĎ Zoltán

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció