Egyre n√©pszerŇĪbbek a Nemzeti Mobilfizet√©si Zrt. k√©szp√©nzmentes szolg√°ltat√°sai

Várakozásoknak megfelelŇĎ jelentŇĎs tranzakciószám növekedést produkáltak a 2017. évben is a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. készpénzmentes szolgáltatásai. 

A 2016. évhez viszonyítva tavaly (2017. január 1 – december 31.) a magyarországi, országosan egységes rendszeren indított mobilparkolások száma 15 százalékot meghaladó növekedést mutatott. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer 2014. július 1-i bevezetése óta a tavaly (2017. év) elért, több mint 28 millió tranzakció a mŇĪködés megkezdésétŇĎl számított legmagasabb forgalmi érték, amely jól mutatja, hogy a lakosság készpénzmentes, modern fizetési szolgáltatások iránti igénye folyamatosan növekszik.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által és 22 viszonteladó partnerén keresztül kínált országosan egységes mobilparkolási tranzakciók száma - a 2016. évben elért 23 millióval szemben - 2017. évben meghaladta a 26,5 millió alkalmat, amely 15 százalékot meghaladó növekedésnek felelt meg.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren 2017-ben elindított mobilparkolási szolgáltatások mellett az e-matrica és a HU-GO TopUp használatarányos autópályadíj (viszonylati jegy) vásárlások száma is mintegy 27 százalékot meghaladóan emelkedett, azaz 2016. évi 1,4 millióról, több mint 1,7 millióra nŇĎtt.

 

„Tekintettel arra, hogy az elmúlt évek statisztikai adatai azt mutatják, hogy a lakosság egyre nagyobb mértékben használja a készpénzmentes, innovatív mobilfizetési szolgáltatásokat, ezért edukációs jelleggel 2017. december közepétŇĎl az e-matrica mobilfizetéssel történŇĎ megvásárlását és a mobilparkolást marketing eszközökkel kezdtük népszerŇĪsíteni. A kampányunk társadalmi célja, hogy a potenciális felhasználó célközönség számára bemutassuk a biztonságos mobilfizetés elŇĎnyeit, népszerŇĪsítsük a készpénzmentes fizetést és egyúttal növeljük annak elfogadottságát, valamint nem utolsósorban, ezzel a digitális megoldásokkal kapcsolatos lakossági elŇĎítéleteket csökkentsük.

 

A korábbi terveknek megfelelŇĎen 2017-ben elindult a NEJP fejlesztése, amelynek lezárására reményeink szerint idén sor kerülhet, terveink szerint 2018. elsŇĎ felében átadhatjuk a Pécs Behajtás - Védett Övezet projektet, amelynek célja a Baranya megye központjában található UNESCO világörökséget képezŇĎ övezet forgalomcsökkentése és a debreceni intelligens kerékpártároló megoldásunkat is. A 2018. évben meg akarjuk valósítani a „V4 Smart Platform” projektet, amelynek célja, hogy a V4 tagországokban közösen bevezethetŇĎ, egységesen átjárható (interoperábilis), a lakosság kényelmét és a közigazgatást segítŇĎ elektronikus szolgáltatások épüljenek ki, ezzel is támogatva az elektronikus térben megjelenŇĎ szolgáltatások körét” - nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2017. január 1. – 2017. december 31. (éves) üzemi statisztikai adatai*:

  • Összes mobilparkolási tranzakció száma (alkalom): 26 560 130
  • Összes parkoló ellenŇĎri lekérdezés száma (alkalom): 21 189 763
  • Összes mobilparkolásból származó forgalom (Ft): 11 600 446 231 Ft
  • Összes autópálya e-matrica, HU-GO TopUp és viszonylati jegy vásárlások száma (alkalom): 1 775 821
  • Összes autópálya e-matricából, HU-GO TopUp és viszonylati jegybŇĎl származó forgalom (Ft): 8 185 223 429

 __________________

*A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül létrejött tranzakciók, az önkormányzatok, és az állam számára megfizetett díjak.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció