Kevesen veszik az iPhone X-et

A korábban felröppent híreket, miszerint az Apple csökkenti a legújabb okostelefonjának gyártási mennyiségét, úgy tŇĪnik a karácsony és az újév elkezdésével több forrás is megerŇĎsíti.

A nagyobb gyártók eladási statisztikái szerint az idén is az Apple adta el a legtöbb készüléket, azonban egyáltalán nem a várakozások szerinti összetételben. ElsŇĎnek az Apple, másodiknak a Samsung és harmadiknak pedig a Huawei futott be a legtöbb készüléket eladók versenyében.

 

A frissen napvilágot látott hírek szerint közel sem a legújabb készülékükkel aratták le a babérokat. A legtöbbet eladott készülék ugyanis a tavaly bemutatott iPhone 7 volt. Ez megerŇĎsíti a Bloomberg által nyilvánosságra hozott információt miszerint az Apple 35 millió példányról 25 millióra csökkentette az elsŇĎ negyedév eladási terveit.

 

 

A tavalyi évhez képest gyenge teljesítmény a Phonebox megerŇĎsítése szerint, az iPhone X kiemelkedŇĎen magas árának köszönhetŇĎ, továbbá a még kiforratlan és több gyerekhibával is rendelkezŇĎ FaceID bizonytalanságának tudható be. Jelenleg Magyarországon kapható a világon a legdrágábban az új iPhone X, a kisebbik 64Gb-os modell 379.990 Forintért, a nagyobb 256Gb tárhellyel rendelkezŇĎ pedig 436.990 Forintért vihetŇĎ haza kártyafüggetlenül. Köztes kapacitást a csúcskészülékbŇĎl idén nem dobtak piacra, ezzel akarja a gyártó a drágább készülék felé terelni a vásárlókat.

 

 A 2018-as eladásokra valószínŇĪleg további negatív hatással lesz a legfrissebb botrány, mely szerint az Apple bevallottan csökkenti régebbi készülékeinek a teljesítményét, az ígért akkumulátor üzemidŇĎ megtartása érdekében.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció