Nem lehet adatokat lopni a Xerox √ļj multifunkci√≥s berendez√©sein kereszt√ľl

A közelmúltban független laboratóriumi teszteléseknek vetették alá a Xerox új, AltaLink berendezéseit, amelyek során azt elemezték, hogy a titkosítási-, hitelesítési- és biztonsági protokolljaik megfelelŇĎ védelmet nyújtanak-e a multifunkciós készülékek által feldolgozott információk számára, és ezek a funkciók eleget tesznek-e a kkv-k, nagyvállalatok, illetve a kormányzati szervek számára meghatározott biztonsági követelményeknek. 

A vizsgálatok eredményei bizonyították, hogy az AltaLink készülékek magas szintŇĪ védelemmel vannak ellátva, a rajtuk tárolt szenzitív adatok, információk teljes biztonságban vannak, aminek köszönhetŇĎen ki is érdemelték, a multifunkciós berendezések közül elsŇĎként, az amerikai kormányzati szervezet, a Nemzeti Információbiztonsági Partnerség (National Information Assurance Partnership - NIAP) IT-biztonsági tanúsítványát is.

 

A NIAP a világszerte elismert CCEVS modellt alkalmazza annak eldöntésére, hogy az adott eszköz megfelel-e az informatikai biztonság terén globálisan elfogadott szigorú keretrendszernek, a Common Criteria (Közös Követelményrendszer) standardoknak. Az általuk kiadott hivatalos minŇĎsítés nemzetközileg is komoly rangot jelent. A NIAP tanúsítványát ugyanis a Common Criteria 25 tagállama, köztük Magyarország, Kanada, Franciaország, Németország, Japán és Nagy-Britannia is elfogadja.

 

 

 „A kiberfenyegetések felderítése és megakadályozása olyan feladat, amit a vállalkozásoknak az év minden napján nonstop el kell végeznie. Ez a Xerox-nál sincs másképp. Nálunk alapvetŇĎ fontossággal bír az IT-biztonság megteremtése.  A NIAP és a Common Criteria tanúsítvány, amelyet az AltaLink berendezéseink most megkaptak, fontos üzenetet közvetít az ügyfeleink felé. Arról biztosítja ŇĎket, hogy ezek a készülékek olyan védelemmel vannak ellátva, amelynek köszönhetŇĎen a rajtuk tárolt, illetve feldolgozott információk egy pillanatig sincsenek kitéve veszélynek.” – hangsúlyozta Tracey Koziol, a Xerox Munkahelyi Megoldások üzleti divíziójának ügyvezetŇĎ alelnöke.

 

A Xerox biztonságtechnikai fejlesztéseit az idén már számos alkalommal elismerték. Többek közt a neves kutatócég, az IDC elsŇĎ, a biztonság területére fókuszáló MarketScape jelentése a céget olyan vezetŇĎ szolgáltatóként nevezte meg, amely komoly eredményeket ért el a vállalati biztonság, illetve a széles körŇĪ nyomtatás-és dokumentumbiztonsági megoldások fejlesztése terén.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció