Lakásra is költhetem a felesleges Bitcoinomat?

A címben feltett kérdést egy magyar informatikai vállalat válaszolta meg: Magyarországon elsŇĎként vehetünk lakást Bitcoinért.

A Bitcoin ŇĎrület tovább folytatódik. Az árfolyamok az egekbe szöktek, és szakértŇĎk szerint ez a tendencia tovább fog folytatódni. Nem tudni még, hogy mikor egalizálódik, hisz semmi sem tarthat örökké. Azon talán már túlléphetünk, hogy ez egy újabb lufi lenne, ami gyors iramú növekedés után kipukkad, és ott lesznek a részvényesek meglepŇĎdve, hogy akkor most mit is kezdjek az értéktelenné vált Bitcoinommal?

 

Ennek a tendenciának az árfolyam növekedésen túl több jele is van. Például, hogy egyre több helyen fogadják már el fizetŇĎeszközként a valutát, ami pedig tovább növeli a megbízhatóságát, így az árfolyam ismét csak emelkedik. Nagy cégek is beálltak a sorba, úgy mint a Microsoft, akik 2014 decemberében adtak utat a lehetŇĎségnek, hogy a felhasználóik Bitcoinnal fizethessenek a digitális tartalmakért. Ám nem ŇĎk az egyetlenek. Van egy dubaji ingatlankereskedŇĎ hálózat, ahol csakis BTC-vel lehet kifizetni a megvásárolt apartmant, sok helyen pedig "egyszerŇĪ" üzletekben, kiskereskedelmi láncokban tudunk vele fizetni.

 

Magyarországon is elindult a felzárkózás ezen a téren. Elég csak a Deák téri ATM-re gondolnunk, most pedig egy magyar informatikai vállalatnak, a Netlifenak köszönhetŇĎen már lakást is vehetünk a digitális pénztárcánkban tornyosuló kriptovalutáért cserébe.

 

Az ár, amiért a XIV. kerületi ingatlant áruba bocsájtották 15 BTC. Ez jelenleg körülbelül 32-33 millió forintnak megfelelŇĎ összeg, ami akár reálisnak is tekinthetŇĎ a mai budapesti ingatlan árak és az igényesen felújított lakásról feltöltött fotókat figyelembe véve.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció