M√°r id√©n el√©rte a 2020-ig kitŇĪz√∂tt fenntarthat√≥s√°gi c√©ljai t√∂bbs√©g√©t a Xerox

Az energiafelhasználás, az üvegházhatást okozó gázkibocsátás, vagy a vízhasználat arányait globális szinten mérve a Xerox már ebben az évben teljesítette azokat a fenntarthatósági célokat, amelyeket az elŇĎzetes terveik szerint 2020-ig kellene.

Ez a számok nyelvére lefordítva többek között azt jelenti, hogy a 2012-es bázis adatokhoz mérve a vállalat 20 százalékkal csökkentette az energiafogyasztását és 28 százalékkal lefaragta a gázkibocsátás nagyságát, azaz 92.000 tonnával kisebb most már a széndioxid emissziójuk világszerte, mint öt évvel ezelŇĎtt. 

 

A környezetvédelmi intézkedések mellett a Xerox a közösségek fenntartásába is sokat invesztált az elmúlt idŇĎszakban. Ennek részeként például egy millió dollárral segítették a Xerox Közösségi Szerepvállalás Programot (Community Involvement Program), amelynek keretében több mint tízezer Xerox-os dolgozó, kilencszáznál is több projektbe kapcsolódott be önkéntesként. Ezzel párhuzamosan a cég az ötven országban, tizenkilenc nyelven elvégzett vállalati kultúra kutatásának megállapításai alapján továbbfejlesztette azokat a belsŇĎ csatornákat is, amelyeken keresztül a munkavállalók visszajelzést adhatnak a munkájukról a vezetŇĎknek, döntéshozóknak, illetve nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy az ügyfelekkel közös workshopok keretében együtt keressék, kutassák azokat a megoldásokat, amelyekkel a digitalizációt támogató termékek, szolgáltatások állíthatóak elŇĎ a hatékonyságnövelés, és a jobb munkavégzés érdekében.

 

A Xerox dolgozók erŇĎfeszítéseit, jó üzleti folyamatait elismeréssel fogadták az eredményeiket megítélŇĎ független szervezetek is. Idén a rangos Corporate Responsibility Magazin a Xerox-ot immár kilencedik egymás utáni évben beválasztotta a Száz Legjobb FelelŇĎs Vállalat közé, illetve szintén ebben az évben az etikus üzleti folyamatok mellett kiálló és azok elterjedését elŇĎsegítŇĎ Ethisphere Institute a világ legetikusabb vállalatai közé is besorolta a céget. Ennek köszönhetŇĎen a Xerox egyike lett annak a tizenhárom vállalatnak, amely ezt a kitüntetést az intézet megalapítása óta, azaz immár tizenegy esztendeje folyamatosan elnyeri.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció