El√©rhetŇĎv√© teszi IoT h√°l√≥zat√°t az Antenna Hung√°ria

Az Antenna Hungária év végéig országosan elérhetŇĎvé teszi IoT hálózatát (Internet of Things - a dolgok internete), ami így több mint száz bázisállomással fog üzemelni országszerte - közölte a cég az MTI-vel.

Az eddig több mint tízmillió forintos, folyamatos fejlesztés keretében a fŇĎváros, a megyeszékhelyek és több vidéki nagyváros teljes lefedése valósul meg, a beruházás elsŇĎ lépcsŇĎje a Balaton térségében 2017 tavaszán zajlott. Az AH vezeték nélküli LoRaWAN (Long range Radio) technológiára épülŇĎ hálózata a bŇĎvítés után már országos jelenlétet fog biztosítani. 

 

Közölték: a technológia egyik legnagyobb elŇĎnye, hogy a szolgáltatások igénybevételéhez a szenzoroldalon nincs szükség sem internet elŇĎfizetésre, sem SIM kártyára, de még vezetékes áramellátásra sem - a telepítés és a hálózati kommunikáció így költséghatékonyan valósulhat meg, új alapokra helyezve a hazai okosmérést, mint szolgáltatást.

 

Az IoT hálózat alkalmazási területei között az okosmérést, az okos város megoldásokat, és az okos parkolási rendszereket emelték ki.

 

A vezeték nélküli LoRaWAN technológia gépek, eszközök, szenzorok által küldött kisméretŇĪ adatcsomagok kommunikációját teszi lehetŇĎvé.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció