A Kaspersky Lab meghívja a VR rajongóit, hogy vegyenek részt a jók és a rosszak láthatatlan kibertéri harcában

Milyen lehet egy GépEmber (HuMachine)? A Kaspersky Lab készített egy interaktív VR-filmet, amelyben bemutatják miként mŇĪködik az emberi intelligencia, a nagy mennyiségŇĪ adatok kezelése és a gépi tanulás módszere a legkifinomultabb kibercsapdák ellen, az emberek, a vállalatok informatikai biztonságáért.

 

Kép forrása: https://www.kaspersky.com/blog/

 

A kibercsapdák drasztikus fejlŇĎdését figyelhettük meg az elmúlt 20 évben: az egyszerŇĪ, viszonylag ártalmatlan, valamint könnyen hatástalanítható kibercsapdáktól napjainkra eljutottunk a kifinomult, láthatatlan kiberfenyegetésekig, amelyek képesek gyárak, erŇĎmŇĪvek, nagyvállalatok mŇĪködését blokkolni. Ezzel párhuzamosan fejlŇĎdött a védelem is, amelyek a legkorszerŇĪbb technológiát és azok kombinációját alkalmazzák az eredményes védelem érdekében.

 

Manapság a kiberbiztonság kiemelten fontos, hiszen egy sikeres feltörés olyan brutális következményekkel járhat, amelyekkel blokkolható egy okos város elektromos mŇĪködése, amely áramszünetekkel járhat vagy akár egy teljes város megbénulhat. Modern világunkat több technológia mŇĪködteti azért, hogy a mi életünk kényelmesebb, észszerŇĪbb és biztonságosabb legyen. Amennyiben egy vagy több digitális fogaskerék sérül, vagy megsemmisül, az egész rendszer összeomolhat. 

 

Kép forrása: https://www.kaspersky.com/blog/

 

A Kaspersky Lab szakemberei immár több, mint 20 éve azon dolgoznak, hogy ezek a fogaskerekek folyamatosan, mindenfelé fennakadás nélkül mŇĪködjenek. Ennek egyik eredménye a GépEmber technológia koncepciója, amely az adatkezelés, a gépi tanulás és a humán szakértelem szinergiája. Ennek a módszernek a segítségével a legjobb védelmet élvezhetjük, amely képes észlelni és blokkolni még a legveszélyesebb és legkifinomultabb kiberfenyegetéseket is. 

 

A Kaspersky Lab egy izgalmas és interaktív VR-filmet készített azért, hogy szórakoztató módon mutassa be a koncepciót: egy fiktív System nevŇĪ világban a nézŇĎk a Newbie nevŇĪ karakter bŇĎrébe bújva szembesülhetnek azzal, hogyan dolgoznak az informatikai szakértŇĎk azon, hogy gondtalanul teljenek a mindennapok. 

 

„Minden kibervédelemmel kapcsolatos tevékenységet a felhasználók unalmas tevékenységként képzelnek el. Miközben számtalan különbözŇĎ és izgalmas esemény zajlik másodpercenként egy számítógép vagy bármilyen készülék belsejében. Egy kibercsata láthatatlan sokak számára, ezért döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk megmutatni azt és megmagyarázni, mi is történik valójában ilyenkor. Célunk többek között az is, hogy megmutassuk, miként képzeljük a kiberbiztonság jövŇĎjét. Annak ellenére, hogy ez egy teljesen kitalált történet, mégis hisszük, hogy segít a GépEmber müködését megérteni.” – mesélte Alexey Malanov, a Kaspersky Lab malware szakértŇĎje és a film technikai tanácsadója. 

 

A VR-filmet ezen a linken találja, a VR nélkül is látható 360-fokos verziót pedig ezen a linken éri el. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció