Új CEO a Lexmark élén

A képalkotás terén vezetŇĎ szerepet betöltŇĎ Lexmark bejelentette, hogy igazgatósága október 23-i hatállyal egyhangúlag Richard (Rich) Gerusont választotta meg a Lexmark elnök-vezérigazgatójának. Geruson egyben a Lexmark igazgatósági tagja is lesz.

A technológiai vezetŇĎként nagy tapasztalattal rendelkezŇĎ Geruson az elmúlt hat évet a Phoenix Technologies - a PC-k, tabletek és „dolgok internete” eszközök (IoT) firmware-eire és optimalizációs szoftvereire specializálódott vezetŇĎ cég - elnök-vezérigazgatói posztján töltötte. Ezt megelŇĎzŇĎen a mobiltelefonok hangfelismerŇĎ szoftverei terén úttörŇĎnek számító Voice Signal vezérigazgatójaként dolgozott. Emellett vezetŇĎ alelnök és alelnök pozíciót töltött be a Nokiánál, az IBM-nél és a Toshibánál, illetve felsŇĎvezetŇĎként dolgozott a McKinsey & Company vállalatnál.

 

Geruson kiválasztására széles körŇĪ keresés után került sor, amely során számos magasan képzett jelölt neve felmerült. Az új elnök-vezérigazgató David Reeder helyét tölti be, aki júniusban távozott a vállalattól. Az átmeneti idŇĎszakban egy vezetŇĎségi csapat irányította a Lexmarkot, amelynek tagja Brock Saladin vezetŇĎ alelnök és pénzügyi felelŇĎs igazgató, illetve Allen Waugerman vezetŇĎ alelnök és mŇĪszaki igazgató volt. Saladin és Waugerman jelenlegi szerepkörükben továbbra is a Lexmark vezetŇĎségének kulcsfontosságú tagjai maradnak Geruson irányítása alatt.

 

„Örömmel üdvözüljük Rich-et a Lexmarknál” – mondta Mickey Kantor, a Lexmark igazgatóságának elnöke. „Eddigi tevékenysége során nagy múltú technológiai vállalkozásoknál ért el növekedést a jövedelmezŇĎség biztosítása mellett, és ezért ideális jelölt arra, hogy a siker újabb szintjére vezesse a Lexmarkot.”

 

A La Salle Egyetemen szerzett közgazdasági diploma mellett Geruson három posztgraduális programot is elvégzett az Oxford Egyetemen, ezen belül közgazdasági mesteri, illetve doktori fokozatot szerzett. Tagja volt a Harvard Business School kutatói karának, ahol megírta „A piaci stratégia elmélete” címŇĪ könyvét. Geruson három földrészen, számos köz- és magánvállalat igazgatóságában mŇĪködött közre.

 

„A Lexmark olyan vállalat, amely régóta a kiválóságról ismert, a saját kategóriájukban vezetŇĎ termékektŇĎl és megoldásoktól kezdve a figyelemre méltó ügyfélmegtartási arányig” – mondta Geruson. „Büszke vagyok rá, hogy én vezethetem a csapatot globális növekedésünk következŇĎ állomásához.”

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció