Rengeteg pénzt lehet elnyerni a Microsoft versenyén

Csaknem egymilliárd forintnak megfelelŇĎ kockázati tŇĎkét oszt szét a Microsoft Európa, Észak-Amerika és Izrael mesterséges intelligenciában utazó legjobb startupjai között. A megmérettetéssel az informatikai óriás célja az, hogy közelebb hozza a felhasználókhoz a mesterséges intelligenciát.

Egyedülálló összdíjazású startupversenyt jelentett be a Microsoft kockázati tŇĎkealap-kezelŇĎ cége: a Madrona Venture Grouppal, a Notion Capitallal és a Vertex Ventures Israellel együttmŇĪködŇĎ Microsoft Ventures 3,5 millió dollárt (nagyságrendileg 910 millió forintot) fog szétosztani azon startupok között, amelyek a legkomolyabb eredményeket tudják felmutatni a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) hasznosításában.

 

A versenyre bármely olyan magyar startup jelentkezhet, amely a jelentkezés napjáig 4 millió dollárnál kevesebb tŇĎkével és/vagy hitellel rendelkezik, és AI-t alkalmazó vagy azt felhasználó termék, szolgáltatás vagy platform bevezetését tŇĪzte ki célul.

 

A versennyel a Microsoft egyrészt szeretné elérhetŇĎvé tenni a felhasználók számára az AI-alapú technológiát és az arra épülŇĎ megoldásokat, másrészt igyekszik felfedezni azokat a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseket, amelyek jelen állapotukban még „radar alatt” zajlanak.

 

A versenyben azt a három (egy-egy európai, észak-amerikai és izraeli) startupot választja gyŇĎztesnek majd a zsŇĪri, amelyik a mesterséges intelligencia legjobb felhasználási módját tudja felmutatni mobilalkalmazásán, digitális szolgáltatásában vagy online platformján. A gyŇĎztesek 1-1 millió dollárt, azaz körülbelül 260 millió forintot kapnak terveik megvalósításához, továbbá fejenként 500 ezer dollár (130 millió forint) értékben vehetik igénybe a Microsoft Azure szolgáltatásait. A megmérettetés negyedik díját az a startup kapja, amelyik a leghasznosabb módon képes az AI-t a társadalom szolgálatába állítani.

 

A versenyre december 31-ig lehet jelentkezni a Microsoft Ventures oldalán.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció