A Google 1,1 milli√°rd doll√°rt fizet a HTC-nek

A Google és a HTC Corporation 2017. szeptember 21-én jelentette be megállapodását, mely szerint a HTC bizonyos munkatársai, akik már korábban is a Pixel telefonok fejlesztésén dolgoztak, most hivatalosan csatlakoznak a Google csapatához. A Google 1,1 milliárd dollárt fizet a HTC-nek, ugyanakkor a HTC szellemi tulajdonát illetŇĎen (IP) nem kizárólagos licenc szerzŇĎdést írt alá a két fél.

A megállapodás a két vállalat közti hosszú távú stratégiai kapcsolat megerŇĎsítését jelenti, melynek középpontjában a prémium okostelefonok fejlesztése áll. 

 

Az együttmŇĪködési megállapodás támogatja a HTC okostelefon-stratégiáját, lehetŇĎvé téve egy letisztult termékportfólió kialakítását, valamint hatékonyabb mŇĪködést és pénzügyi rugalmasságot. A HTC továbbra is a legkiválóbb szakemberekkel dolgozik, akik a HTC U11 sikeres bevezetése után most a következŇĎ csúcskészüléken dolgoznak. Továbbra is bŇĎvíti virtuális valóság platformját a VIVE üzletágat, miközben új generációs technológiákba fektet, beleértve az „Internet of Things”, a kiterjesztett valóság és a mesterséges intelligencia világát. 

 

A Google számára a megállapodás tovább erŇĎsíti elkötelezettségét az okostelefonok és összességében a hardverek iránt. A HTC kiváló és tapasztalt szakemberei, valamint annak szellemi tulajdonához való hozzáférés a Pixel okostelefonok fejlesztését is támogatja a továbbiakban. A megállapodás egyúttal kulcsfontosságú beruházást is jelent a Google számára Tajvanon, az innováció és technológia egyik központjában. 

 

 

„Az okostelefonok piacának úttörŇĎjeként rendkívül büszkék vagyunk az innováció terén elért sikereinkre. Egyedülálló okostelefon portfóliónkon keresztül, beleértve szellemi termékeink, magasan kvalifikált munkaerŇĎnket és rendszerintegráló képességeinket, kiválóan tudjuk támogatni a Google-t az androidos piacon.” – mondta Cher Wang, a HTC elnöke és vezérigazgatója. „ Ez az együttmŇĪködés a hosszú távú kapcsolat egy új lépcsŇĎfoka, melynek során támogathatjuk a Google-t hardver üzletágának fejlesztésében, miközben biztosítja a folyamatos fejlesztést a HTC okostelefonok és a VIVE számára. Hiszünk abban, hogy a HTC megfelelŇĎ pozícióban van ahhoz, hogy fenntartsa úttörŇĎ szerepét az innovációban, és felismerjük az új generációban rejlŇĎ lehetŇĎségeket.”

 

„A HTC régóta a Google partnere, és az egyik leggyönyörŇĪbb, legmagasabb minŇĎségŇĪ készülékek gyártója. – mondta el Rick Osterloh, a Google hardver üzletágának alelnöke. „Izgatottak vagyunk, és alig várjuk, a HTC munkatársait a Google csapatában üdvözölhessük, és együtt haladjunk az innováció és a termékfejlesztés útján az elektronikai termékek piacán.”

 

A tranzakció várhatóan 2018 év elején zárul le, a szükséges jóváhagyási folyamatok után.

 

A HTC pénzügyi tanácsadója az Evercore, a Gibson Dunn és Tsar & Tsai pedig a jogi tanácsadói képviseletet látják el. A Google pénzügyi tanácsadója a Lazard, jogi tanácsadóik a Cleary Gottlieb és a Lee & Li.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció