A Fujitsu a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation megold√°ssal t√°mogatja a szoftveralap√ļ adatk√∂zpontok ki√©p√≠t√©s√©t

A Fujitsu bejelentése szerint indul a vállalat elsŇĎ, VMware-környezetekhez szánt, teljes egészében szoftveralapú adatközpont-megoldása, a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation szállítása. A megoldás felgyorsítja a rugalmasabb és alkalmazkodóbb infrastruktúrát nyújtó szoftveralapú adatközpontok (Software-defined Data Center, SDDC) kialakításának folyamatát. 

A barcelonai VMworld kiállításon bemutatott Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation integrált rendszer nagymértékben egyszerŇĪsíti a vállalatok számára a kiterjedt SDDC-k beszerzését, bevezetését és üzemeltetését. Az ügyfelek üzemkész integrált rendszer vagy referenciaarchitektúra között választhatnak. A kulcsrakész rendszer használói órákon belül létrehozhatják az ismerŇĎs VMware szoftverre épülŇĎ, szolgáltatásként nyújtott infrastruktúrát (Infrastructure-as-a-Service, IaaS). A referenciaarchitektúra elŇĎminŇĎsített és elŇĎtanúsított vSAN-kész node-ok bevezetését teszi lehetŇĎvé a VMware Cloud Foundation rendszerekhez. A hiperkonvergens környezetek kialakítását szolgáló két új megoldással a PRIMEFLEX most még nagyobb szabadságot biztosít azoknak az ügyfeleknek, akik telephelyükön kívánnak skálázható, hatékony, agilis és egyedi követelmények szerint hangolható, szoftveralapú VMware Cloud Foundation infrastruktúrát kiépíteni.

 

 

A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation olyan könnyen üzemeltethetŇĎ, elŇĎkonfigurált megoldást biztosít az ügyfeleknek, amely minden elemet tartalmaz a hiperkonvergens SDDC-infrastruktúra kialakításához. A Fujitsu PRIMEFLEX kínálat legújabb tagja azoknak a vállalatoknak és szolgáltatóknak ideális, amelyek gyorsan üzembe állítható, könnyen karbantartható, alacsony TCO-szintŇĪ megoldást keresnek. A rendszer Cisco- és QCT-switchekkel dolgozó, nagy teljesítményŇĪ Fujitsu szerverplatformot, VMware szoftverekre épülŇĎ számítási, adattárolási és hálózati képességeket biztosít, és támogatja a fizikai és virtuális erŇĎforrások integrált felügyeletét. 

 

„A növekvŇĎ elvárásokkal szembesülŇĎ IT-részlegnek – a kockázatokat és költségeket továbbra is kézben tartva – gyorsabban és rugalmasabban kell reagálnia az üzleti igények folyamatos változására. Egyre több vállalat ébred rá, hogy erre a problémára az infrastruktúrát ésszerŇĪsítŇĎ, az agilitást és a rugalmasságot fokozó szoftveresen vezérelt mŇĪködés a megoldás. A szoftveralapú környezet kialakítása azonban komoly kihívás – nehéz, idŇĎigényes, nagy hibakockázatú folyamat. A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation a Fujitsu és a VMware együttmŇĪködésének gyümölcse. Olyan megoldás, amely mérsékli az SDDC bevezetésének komplexitását és kockázatát, miközben az infrastruktúra beállításához és üzemeltetéséhez szükséges idŇĎt is jelentŇĎsen csökkenti” – mutatott rá Craig Parker, a Fujitsu integrált rendszerekért felelŇĎs vezetŇĎje az EMEIA-régióban. 

 

A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation integrált rendszer PRIMERGY szerverekkel dolgozik. A virtualizációra tervezett és VMware szoftverekre optimalizált szerverek a Fujitsu bevált x86-os portfóliójához tartoznak, amely mintegy fél évtizede iparágvezetŇĎ benchmark-eredményeket produkál. A Fujitsu x86-os portfóliójának szerverei jelenleg a 21 VMmark 2.0x benchmark közül 16-ban vezetnek, ami igazolja virtualizációs platformként nyújtott teljesítményüket. 

 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation már jelenleg is megvásárolható közvetlenül a Fujitsutól vagy SELECT Channel partnereitŇĎl. A VMware technológiai partnerei közül a Fujitsu kínálja elsŇĎként a VMware Cloud Foundation megoldást viszonteladóin keresztül. Ezzel a vállalat elŇĎnyhöz juttatja a SELECT Partner Program tagjait az új szoftveralapú, hiperkonvergens adattárolási ügyfélprojektek megvalósításában. 

 

Az új megoldáshoz kiterjedt oktatási háttér társul a Fujitsu SELECT Akadémián, ahol a viszonteladó partnerek ugyanazt a fejlett pre-sales és termékoktatást kapják meg, mint a Fujitsu saját szakemberei. Ennek birtokában a partnerek magabiztosan tudják kidolgozni és bevezetni a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation rendszert az ügyfeleknél. A tanfolyam az új „SELECT Expert, Integrated Systems” minŇĎsítéshez szükséges pontszámba is beleszámít. 

 

A PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation rendszer ára rendszerspecifikációtól és a helyi piactól függ.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció