Glob√°lis gy√°rt√°si rendszereket t√°mogat√≥ szoftverfejlesztŇĎ k√∂zpontot nyit a Continental

A közelmúltban megkezdte mŇĪködését a Continental gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztŇĎ központja a cégcsoport budapesti gyárában. 

A projekt kiemelten fontos a Continental nemzetközi tevékenységében, mivel az új magyarországi központ világszerte nyújt támogatást a cégcsoport gyártási helyszíneinek. Az informatikai szolgáltatások területén komoly tapasztalatrendszerrel rendelkezŇĎ DXC Technology (Enterprise Services Magyarország Kft., korábban a HPE Vállalati Szolgáltatások üzletága) céggel közösen indított szoftverfejlesztŇĎ központ a tervek szerint 25 magasan képzett szakembernek biztosít majd munkát és nemzetközi szintŇĪ kihívásokat. 

 

A Continental világszerte technológia fókuszú vállalatként mŇĪködik, számos tevékenysége egyre erŇĎsebben kapcsolódik a digitalizációhoz, és az intelligens gyártási rendszerekhez. A cégcsoport folyamatosan invesztál IT infrastruktúráiba. Ennek a globális folyamatnak kiemelt része a budapesti gyárban megnyílt gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztŇĎ központ. „Az új fejlesztŇĎközpont lehetŇĎvé teszi számunkra, hogy az Ipar 4.0 megoldásai, rendszerei számára gyorsabban és rugalmasabban tudunk szoftvereket kifejleszteni. Ebben rejlik a projekt kiemelt fontossága” - mutat rá Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezetŇĎ igazgatója. 

 

„A központ feladata a gyártásunk gerincét képezŇĎ GyártásvezérlŇĎ Rendszer (Manufacturing Execution System) szoftverfejlesztése (kódolás, tesztelés, dokumentáció) és szoftvertámogatása nemzetközi szinten. A magasan képzett szakemberekbŇĎl álló csoport napi 14 órás rendelkezésre állást biztosít, hogy a világ minden idŇĎzónájában mŇĪködŇĎ Continental egységek számára elérhetŇĎ legyen a cégcsoport gyártást támogató szoftverfejlesztŇĎ központja” – összegez Rainer Heining, a budapesti szoftverfejlesztŇĎ központért is felelŇĎs globális IT vezetŇĎ.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció