A Kaspersky Private Security Network verzió gyorsítja a kibercsapdák észlelését

A Kaspersky Lab bemutatja a Kaspersky Private Security Network következŇĎ generációját, a Kaspersky Security Network privát verzióját, amely lehetŇĎvé teszi a vállalkozások számára, hogy gyorsítsák a kibercsapdák észlelését, a 80 millió érzékelŇĎvel rendelkezŇĎ globális -észlelŇĎ rendszer valós idejŇĪ hozzáférésének köszönhetŇĎen, anélkül, hogy a vállalati hálózaton kívül megosztanának adatokat.

 A megújult Kaspersky Private Security Network további beállítási lehetŇĎségeket kínál a vállalati ügyfelek egyéni igényeinek kielégítésére. A program lehetŇĎvé teszi a vállalkozások számára, hogy fokozzák informatikai védelmüket a megoldás testreszabott URL-listáival és fájlmegjelölésével – házon belüli forrásokkal és független szolgáltatókkal egyaránt.

 

A vállalkozások 57%-a elismeri, hogy az informatikai biztonság sérülhet egy bizonyos ponton túl, és a kereslet a valós idejŇĪ biztonsági észlelésre folyamatosan nŇĎ. A felhŇĎalapú fenyegetettség-észlelŇĎ segít gyors és pontosan azonosítani a gyanús fájlokat (hash sum vagy tanúsítvány használatával) vagy URL-eket,  így a vállalkozások elkerülik az  érzékeny adatok vagy a teljes informatikai infrastruktúra elvesztését. A Kaspersky Security Network (KSN), a Kaspersky Lab megosztott felhŇĎalapú infrastruktúrája néhány perc alatt azonosítja az új fenyegetettségeket a 80 millió szenzornak köszönhetŇĎen. Ugyanakkor egyes vállalkozások vagy szervezetek számára a felhŇĎalapú szolgáltatások használata korlátozva lehet a törvény vagy bizonyos hálózatbiztonsági elŇĎírások által. A Kaspersky Private Security Network megoldást nyújt erre a problémára egy saját felhŇĎn keresztül, amely a KSN belsŇĎ példányát tartalmazza, így elérhetŇĎvé a KSN összes elŇĎnye a vállalati informatikai infrastruktúrán belül. A naprakész adatok a kiberfenyegetésekrŇĎl a KSN-tŇĎl egyirányú szinkronizálással érkeznek, ami azt jelenti, hogy a vállalati hálózaton keresztül nem kerül ki adat a felhŇĎbe.

 

 

A KSN és KSPN mŇĪködése

 

A következŇĎ generációs személyre szabott biztonsági hírszerzés kifejlesztése

A skálázhatóság és a rugalmasság alapvetŇĎ követelmény egy modern vállalat IT-biztonsági stratégiájához. Ahhoz, hogy akár 500.000 csomópontot kezelŇĎ hálózatokhoz is skálázható legyen, a Kaspersky Private Security Network új generációja kiemelten kezeli a fenyegetés-észlelés egyéni testreszabását. Az új funkciók lehetŇĎvé teszik a vállalatok számára, hogy ügyfél-specifikus adatokat adjanak hozzá a Kaspersky Private Security Network-höz, beleértve a fájlazonosítást is a hash sum segítségével. LehetŇĎvé teszi az ügyfelek fájljainak engedélyezését a hamis pozitív észlelések kiküszöbölése érdekében. A külsŇĎ hírszerzŇĎ csatornákhoz készült speciális kezelŇĎfelület lehetŇĎvé teszi a kiberbiztonsági csapatok számára, hogy a fájlok és az URL-címek adatait közvetlenül a Kaspersky Private Security Network-re töltsék fel. 

 

Ezek a funkciók az IT részlegeket és a SOC (Security Operations Center – Biztonsági Operációs Központ) csapatokat segítik egy nagy teljesítményŇĪ automatizálási eszközzel valamint lehetŇĎvé teszik számukra, hogy felgyorsítsák a fenyegetéselemzést és az incidensek válaszidejét

 

Növelje védelmét a továbbfejlesztett menedzsment képességekkel

A Kaspersky Private Security Network legújabb generációját is kifejezetten a kezelési és használhatósági szempontok szerint fejlesztették. Az adatdióda protokoll a frissen támogatott CentOs operációs rendszerrel lehetŇĎvé teszi az internet-hozzáféréssel nem rendelkezŇĎ vállalatok számára, hogy valós idejŇĪ fenyegetés-intelligenciát gyŇĪjtsenek a KPSN-en keresztül anélkül, hogy egyetlen adatbájt is kikerülne a vállalati hálózatból. A program egy új online felületet is tartalmaz, amely jobban strukturálja és intuitívabbá teszi a kibercsapda-információ kezelését.

 

"Az a képesség, hogy a lehetŇĎ leggyorsabban megállítsák a fejlett fenyegetések gyilkos láncát, kulcsfontosságú a különbözŇĎ üzleti területeken mŇĪködŇĎ kormányzati szervezetek és vállalkozások számára. Azonban vannak szervezetek, amelyek gyakran nem tudják teljes mértékben kihasználni a felhŇĎalapú intelligenciát a biztonsági elŇĎírások és korlátozások miatt – fŇĎként az állami cégeknél és szervezeteknél van szigorú adatvédelmi-protokoll. Azért, hogy a kiberbiztonsági elŇĎírások összhangban legyenek az üzleti prioritásokkal, olyan szabadalmaztatott megoldást vezettünk be, amely minden vállalat számára lehetŇĎvé teszi a fenyegetés-hírszerzést, még a szigorú elŇĎírások követelményeinek is. A Kaspersky Private Security Network új generációja érzékeny vállalati adatokat tárol a hálózaton, miközben biztosítja az iparág által elismert felhŇĎbiztonsági intelligenciát, hogy segítsen a vállalkozásoknak a mai fenyegetések elleni védelemben." – nyilatkozta Alessio Aceti, a Kaspersky Lab Vállalati Üzletágának vezetŇĎje

 

BŇĎvebb információt a Kaspersky Private Security Network csomagról ezen a linken olvashat. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció