Tízből nyolc kategóriában első az Ericsson a mikrohullámú hálózati szolgáltatók körében végzett felmérésben

Kiváló eredménnyel szerepelt az Ericsson az egyik vezető független technológiai piackutató, az IHS Technology által közzétett mikrohullámú hálózati stratégiákról és vezető beszállítókról szóló „Globális szolgáltatói felmérésben”.

A jelentés a szolgáltatók megkérdezésével értékeli a mikrohullámú berendezések szállítóit. A szolgáltatók körében reprezentatív felmérés szerint az Ericsson tovább tudta növelni előnyét a legfőbb kiválasztási kritériumok terén, és immár tízből nyolc kategóriában vezet. 

 

Idén a válaszadók 67 százaléka vélte úgy, hogy az Ericsson a legjobb mikrohullámú gyártó; a cég tíz ponttal szerzett többet a következő versenytárs előtt a kategóriában. A válaszadók 62 százaléka válaszolta, hogy valamilyen Ericsson által szállított mikrohullámú berendezést telepített a hálózatába. A szolgáltatók 90 százaléka jól ismerte az Ericsson mikrohullámú termékeit, többen, mint bármely más beszállítóét. 

 

A felmérés során a válaszadók meghatározták a mikrohullámú gyártók kiválasztásánál alkalmazott tíz legfőbb kritériumot és azok sorrendjét. 

 

Ezek a kritériumok fontossági sorrendben: termék-megbízhatóság, ár/teljesítmény arány, szerviz és támogatás, árak, product roadmap (termékterv), megoldás elterjedtsége, biztonság, menedzsment megoldások, technológiai innováció és pénzügyi stabilitás.

 

Az Ericsson a tíz kategóriából nyolcban vezet: termék-megbízhatóság, ár/teljesítmény arány, szerviz és támogatás, product roadmap, megoldás elterjedtsége, biztonság, menedzsment megoldások és technológiai innováció.

 

Nishant Batra, az Ericsson területi hálózati infrastruktúrákért felelős vezetője elmondta: „A mikrohullámú rendszerek egyre fontosabb szerepet játszanak az LTE és a jövőbeli 5G hálózatok gyorsabb elterjedésében, és úgy becsüljük, hogy 2021-re az összes rádiós telephely 65%-ának összekapcsolását fogják végezni. A mobil átvitel és mikrohullám kifejezetten fontos területek a számunkra, a célunk, melyet ez a jelentés is jól tükröz, hogy mi legyünk a vezető mikrohullámú szolgáltató.”

 

Ahogy az ipar halad az 5G felé, a mikrohullámú technológia kulcsszerepet fog játszani, biztosítva a mobil szélessávú felhordó kapacitást. A mikrohullám egy nagyon rugalmas technológia, és már ma 10 Gbps-os adatátviteli sebességeket és alacsony látenciát biztosít. A felhordó kapacitás és sebesség növelésének egyik legjobb megoldását kínálja a mikrohullámú spektrum, valamint a magas frekvenciájú termékek, így nő az iparban az érdeklődés a E-sávú termékek iránt, amelyek a 70-80 GHz-es tartományban üzemelnek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció