Az ABB tov√°bb erŇĎs√≠ti digit√°lis portf√≥li√≥j√°t a KEYMILE kommunik√°ci√≥s h√°l√≥zatokat fejlesztŇĎ √ľzlet√°g√°nak felv√°s√°rl√°s√°val

Az ABB bejelentette a megállapodást arról, hogy felvásárolja a KEYMILE Csoport kritikus kommunikációs rendszerekre szakosodott üzletágát. Az akvizíció célja, hogy az ABB tovább erŇĎsítse saját kommunikációs hálózati portfolióját. Az akvizíció nyomán kulcsfontosságú termékek, szoftverek, szerviz megoldások és kutatási-fejlesztési szakértelem kerül az ABB birtokába. 

Az ABB Ability platform iparágvezetŇĎ termékkínálata olyan megbízható telekommunikációs technológiákkal bŇĎvül, amelyek alkalmazása már nélkülözhetetlen napjaink dinamikus és komplex digitális villamosenergia-hálózatainak fenntartásához.  A tervek szerint a tranzakció 2017 harmadik negyedévében zárul le. A felek abban állapodtak meg, hogy a vételi árat nem hozzák nyilvánosságra.  

 

A németországi hannoveri központtal mŇĪködŇĎ és világszerte 350 fŇĎt alkalmazó KEYMILE-t 2002-ben alapították három (osztrák, német és svájci) technológiai cég fúziójával. A KEYMILE a kritikus és szélessávú telekommunikációs megoldások vezetŇĎ gyártója. Termékeit a világ több mint 100 országban használják. 

 

Napjaink egyre automatizáltabb világában a megbízható információ kulcsfontosságú a gyors és helyes döntéshozatalban. Ez a megállapítás különösen igaz az egyre terjeszkedŇĎ, összekapcsolt hálózatokra is. A létfontosságú, kritikus rendszerekhez, így például a villamosenergia-hálózatokhoz speciális technológiára, protokollokra és szoftverekre épülŇĎ, nagyteljesítményŇĪ, robusztus kommunikációs hálózatokra van szükség. A KEYMILE kommunikációs portfólióját úgy alakították ki, hogy teljesíteni tudja a hálózatüzemeltetŇĎk megbízhatósági, rendelkezésre állási és kiberbiztonsági követelményeit, ami biztosítja a KEYMILE vezetŇĎ szerepét a létfontosságú kommunikáció terén.

 

„Az ABB világszerte vezetŇĎ szerepet játszik a közüzemi ügyfelek számára kifejlesztett kommunikációs hálózatok szállításában. A KEYMILE kritikus kommunikációs üzletágának felvásárlásával az ABB tovább erŇĎsíti a jelenlegi piaci pozícióját, és növeli piaci részesedését az ipari, a közlekedési és az infrastrukturális szektorokban” – nyilatkozta Claudio Fachin, az ABB Energetikai Hálózatok divízió vezetŇĎje. „A lépés támogatja a növekedési terveink megvalósítását, az ABB Ability kínálatunk bŇĎvítésével elŇĎsegíti a digitalizálás térnyerését, és megerŇĎsíti azon pozíciónkat is, hogy ügyfeleink preferált partnereként erŇĎsebb, intelligensebb és zöldebb villamosenergia-hálózatokat tudjunk kiépíteni.”     

 

A KEYMILE kritikus kommunikációs termékeinek és megoldásainak vevŇĎkörét elsŇĎsorban a villamosenergia-hálózatok, a vasutak, az olaj- és gázvezetékek üzemeltetŇĎi, illetve az állami hatóságok alkotják. A felvásárolt üzletág 120 alkalmazottja a jövŇĎben az ABB Energetikai Hálózatok divíziójához tartozó “Hálózatautomatizálási” részlegénél fog dolgozni.

 

“Az összekapcsolt eszközök számának növekedésével párhuzamosan egyre nŇĎ a megbízható telekommunikáció fontossága is. A digitalizálás amellett, hogy lehetŇĎséget teremt a mŇĪködési hatékonyság javítására és az eszközök optimalizálására, egyre komplexebbé, összetettebbé teszi a kritikus rendszerek fenntartását is” – mondta Rolf Unterberger, a KEYMILE vezérigazgatója. “Nagy örömünkre szolgál, hogy a kritikus kommunikációs hálózatokra szakosodott üzletágunkat az iparág vezetŇĎ vállalatának számító ABB vásárolja meg. Az akvizíció lehetŇĎvé teszi, hogy folytatódjon a hálózatok üzemeltetését szolgáló csúcstechnológiájú termékek, szoftverek és szervizmegoldások fejlesztése.”   

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció