Digitális Esély 2017

„Digitális Esély 2017” címmel az idei évben is meghirdeti közös pályázatát a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP szoftvercég. A pályázat célja szociálisan hátrányos helyzetben lévŇĎ gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

A „Digitális Esély 2017” pályázaton összesen tízmillió forint érhetŇĎ el, amely körülbelül tíz, Magyarországon mŇĪködŇĎ és nyilvántartott közhasznú szervezet (civil szervezetek, alapítványok, gyermekotthonok) szociálisan hátrányos helyzetŇĪ gyermekek digitális felzárkózását, valamint infokommunikációs oktatását segítŇĎ programját segíti majd. 

 

Két életkori kategóriában várják a pályázatokat: egyrészt a 10-14 év közötti, másrészt a 15-18 év közötti szociálisan hátrányos helyzetŇĪ gyermekek informatikai oktatására, digitális esélyegyenlŇĎségének javítására vonatkozó programokkal lehet jelentkezni. 

 

Egy pályázó mindkét kategóriában nyújthat be pályázatot.

Mindkét kategóriában olyan pályázatokat várnak, amely bemutatja, hogyan és milyen új módszerekkel valósítható meg hatékonyan a szociálisan hátrányos helyzetŇĪ gyermekek és fiatalok digitális felzárkóztatása, mindez hogyan javítja az életminŇĎségüket, hogyan ad új esélyeket a továbbtanulásukhoz. 

A „Digitális Esély” pályázatot negyedik éve szervezi közösen az NHIT és az SAP Hungary Kft.

 

A pályázatok beadási határideje: 2017. szeptember 12. 

 

A pályázatról bŇĎvebb információ a www.nhit.hu/digitalisesely2017 oldalon olvasható. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció