√Ėr√ľlhetnek a K√∂z√©p-magyarorsz√°gi kkv-k a k√©t h√©t m√ļlva megny√≠l√≥ k√©pz√©st√°mogat√≥ p√°ly√°zatoknak

Június elsejétŇĎl jelentkezhetnek a budapesti és Pest megyei kkv-k a várva várt, munkahelyi képzéseket támogató EU-pályázatra, de a vidéki cégek és a nagyvállalatok sem maradnak uniós források nélkül: a vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a hónapban összesen közel 24 milliárd forint keretösszeggel nyílnak meg munkahelyi képzéseket támogató pályázatok.

A nyár elsŇĎ napjával újabb pályázatok lesznek elérhetŇĎek, amelyek közül a munkavállalók képzését támogató felhívások kapják a legnagyobb szerepet; összesen 23,71 milliárd forintos keretösszeggel nyílnak meg ilyen pályázatok júniusban.

 

Örülhetnek a Közép-magyarországi kkv-k

Június elsejétŇĎl lehet jelentkezni a „Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások munkavállalói számára” címŇĪ, 1,8 milliárd forintos keretösszegŇĪ VEKOP-felhívásra. A pályázaton 3-50 millió forintot lehet igényelni egyéni, csoportos vagy távoktatási programok megvalósítására. Az elbírálás során elŇĎnyben részesülnek többek között azok a projektek, amelyek az informatikai ismeretek bŇĎvítését, a vezetŇĎi készségek fejlesztését vagy az Ipar 4.0 megoldások alkalmazására való felkészítést célozzák.

 

 

A képezni kívánó vidéki cégeknek közel 20 milliárd áll rendelkezésre

Június 30-án nyílik meg a VEKOP-felhívás Budapesten és Pest megyén kívüliek számára elérhetŇĎ GINOP-os társpályázata, a 19,04 milliárd forint keretösszegŇĪ “Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások munkavállalói számára” címŇĪ (GINOP-6.1.6-17 kódszámú) felhívás.

 

A nagyvállalatok sem maradnak ki

A kkv-k mellett a nagyvállalati szegmens részére is elérhetŇĎ képzési pályázat június 1-tŇĎl. A „Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára” elnevezésŇĪ, 1,3 milliárdos felhívással kapcsolatban körülbelül 13-130 pályázat beérkezésére számítanak. A képzések a korábban említett, kkv-kat célzó pályázati felhíváshoz hasonlóan egyéni, csoportos vagy távoktatási formában valósíthatóak meg.

 

A Vidékfejlesztési Programból csereprogramok finanszírozhatók

Szintén június elsŇĎ napján jelenik meg a „Szakmai tanulmányutak és csereprogramok” elnevezésŇĪ vidékfejlesztési felhívás. Az összesen 1,53 milliárd forintnyi vissza nem térítendŇĎ támogatásra várhatóan 2018. április 30-ig adható be pályázat. A szakmai tanulmányutak 2-4 nap, a csereprogramok 6-14 nap, míg a pályázat keretein belül megvalósítandó gyakornoki programok 60-120 nap idŇĎtartamúak lehetnek.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció