MagyaroszĂĄg LegkivĂĄlĂłbb VĂĄllalatai dĂ­jat nyert a Schneider Electric

A magyarországi munkaerƑpiacon jelenleg soha nem látott verseny zajlik a munkavállalók megszerzéséért és megtartásáért. A legkiválóbb dolgozók elkötelezéséhez pedig már nem elegendƑk a vonzó juttatások, a márkaépítésre és a munkahelyen kínált fejlƑdési lehetƑségekre legalább ugyanekkora hangsúlyt kell fektetniük a cégeknek. 

Ezt szem elƑtt tartva employer branding programjának keretén belül a Schneider Electric kiemelt figyelmet fordít a tudás szinten tartására, illetve fejlesztésére a szakmai pálya minden szintjén. Az ezt célzó képzések sikerét jól bizonyítja, hogy az energiamendzsment és automatizálás nemzetközi szakértƑje a napokban elnyerte a Magyarország Legkiválóbb Vállalatai díjat a „Szervezeti és egyéni képességek fejlesztése” kategóriában.

 

Hazánkban a betöltendƑ állások száma évek óta folyamatosan növekszik, míg a potenciális dolgozók száma stagnál, illetve csökken. Ez erƑs versengést teremt a munkáltatók között a legtehetségesebb munkavállalók „kegyeiért”. Ilyen körülmények között azok a cégek lehetnek sikeresek, amelyek vonzó ajánlatokat tudnak felmutatni, és a hosszú távú megtartás érdekében az Y és Z generációnak különösen fontos tanulási, fejlƑdési lehetƑséget is biztosítani tudják.

 

Az Investors in People Hungary (IIP) és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH) a napokban adta át a Magyarország Legkiválóbb Vállalatai 2017 elismeréseket, amelyekkel a nemzetközi viszonylatban is legfigyelemreméltóbb HR-menedzsment megoldásokat díjazza. A kezdeményezést a két szervezet 2016-ban indította azzal a céllal, hogy követendƑ példákat állítson a hazai gazdaság szereplƑi elé, és elƑsegítse a legkiválóbb gyakorlatok megismertetését, terjesztését. „Szervezeti és egyéni képességek fejlesztése” kategóriában 2017-ben a Schneider Electric Zrt.-nek ítélték oda a megtisztelƑ díjat.

 

„Tisztában vagyunk vele, hogy a humán erƑforrás és a munkatársak által képviselt szaktudás vállalatunk legértékesebb vagyona. Éppen ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy a nálunk dolgozó tehetségeknek ideális munkakörülményeket és ígéretes karrierutat kínáljunk az ehhez szükséges fejlesztési programokkal együtt, és ezt szervesen integráljuk munkáltatói márkaépítési stratégiánkba. Nemrég költöztünk új irodaházba, ahol a legmodernebb rendszerek gondoskodnak a dolgozók komfortos munkavégzésérƑl. Az inspiráló környezet kialakításán túl pedig az évek alatt olyan átfogó képzési programot dolgoztunk ki számukra, amellyel a teljes munkavállalói kört elérjük. Büszkék vagyunk rá, hogy nem csupán házon belül van sikere a programnak, hanem egy külsƑ szakmai szervezet is elismeréssel jutalmazta tevékenységünket” – mondta Veres Zsolt, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának országigazgatója.

 

A Schneider Electric jelenleg 7 területen kínál tanfolyamokat magyarországi dolgozói számára. A Top Clubban a kiemelt tehetségeket készítik fel a magasabb hozzáadott értékƱ, illetve vezetƑi munkakörök betöltésére, míg a menedzsment workshopok során a már vezetƑ pozícióban lévƑ kollégák képességeit fejlesztik, megalapozva ezzel egy egységes tudást és vezetƑi kultúrát. A 2017-ben indult Schneider FejlesztƑ Akadémia az elƑzƑ két képzési forma egyfajta kombinációja, a korábban megszerzett ismeretek felelevenítésére, kiegészítésére. Tananyagában a képességfejlesztƑ tréning az önismereti képzésekkel keveredik, aminek célja az új vállalati környezethez való könnyebb alkalmazkodás elƑsegítése.

 

Kifejezetten a szakmai jellegƱ belsƑ tudásmegosztást mozdítja elƑ a TechClub, ahol a senior és junior kollégák együtt dolgoznak, a programot pedig külsƑ meghívott elƑadók, szakmai látogatások és közös projektek is színesítik. A Mentoring programban a klasszikus mentor-mentorált felállás mellett lehetƑség van szakmai mentorságra vagy akár a munka-magánélet egyensúllyal kapcsolatos tanácsadásra. Emellett az új belépƑk ún. „buddy” programban vehetnek részt, ahol a próbaidejük alatt egy melléjük rendelt, már régebb óta a cégnél lévƑ kolléga bevezeti Ƒket a folyamatokba, megismerteti Ƒket a céggel, a kollégákkal és a fontosabb tudnivalókkal. Mindezeken felül a HR-stratégiában kiemelt szerepet kap a digitalizáció és ezen belül az e-learning erƑsítése, ezért a munkatársak számára elƑírt évi 7 óra képzés 40 százalékát digitális formában kötelezƑ elvégezni, amelyhez a vállalat számos különféle témában kínál szabadon választható kurzusokat elsƑsorban angol nyelven. A belsƑ munkanyelv is az angol, így a gördülékenyebb és magasabb szintƱ kommunikáció érdekében a Schneider Electric lehetƑséget nyújt a munkaidƑben és munkahelyen történƑ nyelvtanulásra.

 

 
 
 

KapcsolĂłdĂł cikkek

 

Belépés

 

 

RegisztrĂĄciĂł