Új fejlesztések a kkv-k részére a Ciscotól

A Cisco új fejlesztéseket és frissítéseket jelentett be a kkv-k számára kínált vezeték nélküli portfóliójához. Az új kültéri és beltéri hozzáférési pontok (access point - AP) mellett a Cisco frissítette Cisco Mobility Express megoldását, valamint új WLAN vezérlŇĎeszközt is bemutatott.

Iparági szakértŇĎk szerint 2020-ra több mint 50 milliárd hálózatba kapcsolt eszköz lesz a világon. Az eszközök számának emelkedése mellett a mobilalkalmazások is sokkal elterjedtebbek lesznek a munkahelyeken, így az általuk generált forgalom is növekedni fog. A trend a kis- és középvállalkozásokat (kkv) sem kerüli el, de ŇĎk elsŇĎsorban könnyen telepíthetŇĎ, olcsó, és kevés helyet foglaló megoldásokat keresnek. 

 

Megújult hálózatmenedzsment 

A Cisco frissítette Cisco Mobility Express megoldását, amely egy egyszerŇĪen használható menedzsment szoftver a Cisco vezeték nélküli hálózataihoz. Segítségével bármilyen informatikai tapasztalat nélkül, 10 perc alatt konfigurálható a vezeték nélküli hálózat. A Mobility Express a kisebb vállalkozások számára is elérhetŇĎ vállalati szintŇĪ funkciókkal ellátott program, amely a gyors és biztonságos telepítés mellett könnyen értelmezhetŇĎ adatelemzéseket is kínál a felhasználóknak. 

 

 

A Cisco Mobility Express új funkciói:

  • Skálázhatóság: WLAN-vezérlŇĎ funkciók a hozzáférési pontokon, akár 100 hozzáférési pontig és 2 000 felhasználóig.
  • EgyszerŇĪ telepítés: Plug-and-Play telepítés, kevesebb mint 10 perc alatt.
  • Alkalmazások átláthatósága és kezelése: láthatóvá teszi a felhasználók számára, hogy milyen alkalmazások futnak hálózatukon.
  • Apple és Cisco fejesztések: Az Apple és a Cisco együttmŇĪködése révén az új funkciók automatikusan biztosítanak gyors és hatékony hozzáférést az iPhone és iPad eszközöknek a Cisco vezeték nélküli hálózatain. Az Apple Fastlane funkció elsŇĎbbséget és nagyobb sebességet biztosít az Apple készülékein futó kiemelt alkalmazások számára. A Cisco irodáiban elvégzett teszt során 100%-kal csökkent a megszakadó hívások, 86%-kal a megszakadt videók és 50%-kal a jelentŇĎs hang és képproblémák aránya.
  • Connected Mobile Experiences (CMX): segítségével egyszerŇĪen létrehozhatók a vendég Wi-Fi kapcsolatok, a hálózatok üzemeltetŇĎi pedig a felhasználó tartózkodási helyébŇĎl kiindulva, személyre szabott és hely-specifikus szolgáltatásokat és tartalmakat tehetnek elérhetŇĎvé.

 

Új vezeték nélküli hozzáférési pontok

A Cisco Aironet 1815 Series eszközei vállalati szintŇĪ vezeték nélküli hozzáférési pontokat biztosítanak a kisvállalkozások számára is elérhetŇĎ áron. A legújabb 802.11ac Wave 2 szabvánnyal kompatibilis, nagy forgalomkapacitásra tervezetett, nagyvállalati funkciókkal rendelkezŇĎ 1815-ös széria négy verziót foglal magában:

  • A 1815i kisebb méretŇĪ vállalkozások számára nyújt vállalati szintŇĪ kapcsolatot, elérhetŇĎ áron.
  • A 1815t eszközt kifejezetten a távmunkások és a kisméretŇĪ fiókirodák számára fejlesztették.
  • A 1815w ideális megoldás a hotelek, vendéglátóhelyek esetében.
  • A nagyobb területet lefedŇĎ, erŇĎsebb adóteljesítménnyel rendelkezŇĎ 1815m a költségtudatos vállalkozások számára ideális megoldás.

 

 

 

Kültéri hozzáférési pontok

A kültéri vezeték nélküli megoldások piaca negyedévente 15-20 százalékkal növekszik, ami tisztán mutatja a felhasználók igényét: a beltéri hálózatokhoz hasonló minŇĎségŇĪ hozzáférés, legyen szó kiskereskedelemrŇĎl, oktatásról, gyártásról, vendéglátásról vagy egészségügyrŇĎl.

 

A Cisco Aironet 1540 Access Point ideális megoldás a kültéri hálózatok telepítésére. Az elegáns és kompakt kialakítású 1540 AP vállalati szintŇĪ funkciókkal rendelkezŇĎ eszköz, amely szintén támogatja a 802.11ac Wave 2 szabványt. A 1540-es AP kétszer gyorsabb adattovábbításra, és dupla annyi feladat ellátására képes, mint a virtuális WLAN-vezérlŇĎk. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók külön vezérlŇĎ megvásárlása nélkül mŇĪködtethetik vezeték nélküli hálózataikat. Az integrált vezérlŇĎ minden nagyvállalati rádiófrekvencia-kezelŇĎ (RF) kapacitást támogat, beleértve a biztonsági vizsgálatot, az interferencia elkerülést, valamint a futtatott alkalmazások láthatóságát, mindezt extra költségek nélkül.

 

Új WLAN-vezérlŇĎ

A Cisco 3504 Wireless LAN Controller lehetŇĎvé teszi a szervezetek számára, hogy növeljék a vezeték nélküli hálózatuk kapacitását. A megoldás 150 hozzáférési pontig, és 3 000 felhasználóig skálázható, a meglévŇĎ hálózati infrastruktúra lecserélése nélkül.  

 

A Cisco 3504 integrált szolgáltatásai között elérhetŇĎ az Apple FastLane támogatás, a továbbfejlesztett vendég- és BYOD szolgáltatások, Trustsec és Open DNS funkciók, valamint a 802.11ac Wave 2 forgalom kezelése.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció