√Črdemes az androidos telefonokra v√≠rusv√©delmet telep√≠teni

A múlt héten az elsŇĎ alkalommal történt meg, hogy a világon többen interneteztek androidos telefonokról, mint windowsos számítógépekrŇĎl. A kártékony kódokat készítŇĎ bŇĪnözŇĎk ezért belehúztak: naponta kilencezer új vírust készítenek.

A G DATA tavaly 3,2 millió új androidos kártevŇĎt vett nyilvántartásba, ami 40 százalékos növekedést jelent az elŇĎzŇĎ évhez képest. Az új vírusok megjelenésének üteme szédületes: míg 2011-ben csupán négyezer kártékony kódot fedeztek fel a biztonsági cégek, 2013-ra már milliós nagyságrendrŇĎl beszéltek.

 

 

A növekedés hátterében az Android népszerŇĪsége áll. Tavaly novemberben már átléptek egy bŇĪvös határt az internetezŇĎk: többen böngésztek mobileszközökrŇĎl, mint asztali számítógépekrŇĎl. Idén márciusra azonban az Android önmagában is átvette a világ vezetŇĎ internetes operációs rendszerének címét: az internetezŇĎk 37,93 százaléka böngészik a Google platformján, míg a Windows 37,91 százalékkal a második helyre szorult vissza.

 

Jelenleg naponta kilencezer új androidos kártevŇĎ jelenik meg, aminek kapcsán a G DATA arra figyelmeztet, hogy érdemes az androidos telefonokra vírusvédelmet telepíteni, a vállalatok esetében pedig vírusvédelmet is tartalmazó mobileszköz-menedzsment szoftvert bevezetni.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció