Az Akad√©miai Kiad√≥ t√∂bb mint 100 egyetem √©s fŇĎiskola elŇĎtt nyitja meg online k√∂nyvt√°r√°t

Okostelefon vagy tablet nélkül te sem teszel egy lépést sem? Akkor jól figyelj, mert most már a tanulásban sem kell nélkülöznöd kedvenc kütyüjeidet. Az Akadémiai Kiadó több mint 100 egyetem és fŇĎiskola elŇĎtt nyitja meg online könyvtárát, amelyben jelenleg 154, a felsŇĎoktatásban leginkább használt tankönyv és jegyzet áll ingyenesen a rendelkezésedre a sikeres vizsgafelkészüléshez. A Facebookon üsd csak be: MeRSZ – alapmŇĪvek elektronikusan!

Neked is egy unalmas történelemórával ér fel, amikor szüleid mesélnek az iskolában töltött éveikrŇĎl, a kézzel írt jegyzetekrŇĎl, az írás- vagy diavetítŇĎrŇĎl? Nem csoda, hiszen a Z generáció már a kütyükhöz, projektorokhoz és az állandó online jelenléthez van szokva. Szerencsére most már a tanulás során is legálisan használhatod okostelefonodat vagy laptopodat, hiszen az Akadémiai Kiadó megnyitotta online könyvtárát. „A Magyar Elektronikus ReferenciamŇĪ Szolgáltatás, azaz MeRSZ nagy segítség lehet a közelgŇĎ vizsgaidŇĎszakban, hiszen 16 tudományterület a felsŇĎoktatásban leginkább használt tankönyveit és jegyzeteit tartalmazza olvasható és szerkeszthetŇĎ, digitális formában. A könyvtárba bárhol és bármikor beléphetünk, ráadásul április 30-ig több mint 100 hazai felsŇĎoktatási intézmény és könyvtár számára ingyenesen elérhetŇĎ, ezáltal a próbaidŇĎszakban részt vevŇĎ intézmények hallgatói is térítésmentesen kipróbálhatják azt a www.eisz.mersz.org oldalon” – mondta el dr. Réffy Balázs, az Akadémiai Kiadó igazgatója. 

 

 

„Mivel a Z generációra kevésbé jellemzŇĎ a hagyományos, papíralapú könyvek forgatása és a füzetbe jegyzetelés, a MeRSZ kifejezetten az ŇĎ igényeikre lett szabva. A mobiltelefonon, táblagépen és laptopon egyaránt elérhetŇĎ felületen a belépést követŇĎen nemcsak keresni lehet, de saját jegyzeteket, bejegyzéseket is készíthetünk és nyomtathatunk” – mondta el dr. Réffy Balázs. 

 

A MeRSZ szolgáltatásról

Az Akadémiai Kiadó szolgáltatásában, amely a www.eisz.mersz.org oldalon érhetŇĎ el, megtalálhatjuk a felsŇĎoktatásban leginkább használt szakkönyveket és jegyzeteket olvasható és szerkeszthetŇĎ, digitális formában. A jelenleg 154 alapmŇĪ az alábbi tudományterületeket foglalja magában: biológia, filozófia, fizika, földrajz, gazdaság, irodalomtudomány, jogtudomány, kémia, matematika, mŇĪszaki tudományok, mŇĪvelŇĎdéstörténet, nyelvészet, ókortudomány, orvostudomány, pszichológia, történelem.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció