T√∂bb sz√°z jelentkezŇĎbŇĎl ker√ľlnek ki a legjobbak az √ļj k√©pz√©si modellben

Néhány hónapja Yellowroad néven indította el új típusú juniorfejlesztŇĎ képzési programját hazánk egyik vezetŇĎ, komplex megoldásokat nyújtó oktatási és tréning intézménye, a Training360. Több száz jelentkezŇĎbŇĎl kerültek ki azok a hallgatók, akik a négy hónapos intenzív képzést követŇĎen gyakorlati tudással felvértezve Java, web és C# juniorfejlesztŇĎként hosszútávon jól jövedelmezŇĎ munkalehetŇĎséget kapnak.

Az informatikushiányban szenvedŇĎ cégek között óriási az érdeklŇĎdés a képzés iránt, hiszen e program révén megspórolhatják a toborzás költségeit, valamint az azzal kapcsolatos bonyodalmakat és amellett, hogy egy vagy két éves biztos munkaerŇĎre tesznek szert, még bizonyos mértékig szakmai igényeiket is beépíttethetik az oktatásba.

 

Az elsŇĎ képzési kör után a júniusban induló második ütemben újra több diák kap majd lehetŇĎséget arra, hogy részese legyen ennek az intenzív képzésnek. Négy hónap leforgása alatt valódi „idŇĎugrásban” van részük a leginkább rátermett, kiválasztott hallgatóknak, akiknek a garantált új munkahely révén már nem a munkaerŇĎpiacon kell megmérettetni magukat. A gyakorlatorientált képzés keretében projektfeladatok mellett önállóan és kis csoportokban, mentorok segítségével sajátítják el a tanfolyam tematikájában szereplŇĎ technológiákat, módszertanokat. Kommunikációs és prezentációtechnikai tréningek mellett ez idŇĎ alatt junior szintŇĪ Java, web, illetve C# szoftverfejlesztŇĎi tudást szereznek, majd záróvizsgát tesznek, továbbá nemzetközi iparági minŇĎsítésŇĪ oklevelet kaphatnak, és gyakorlatilag azonnal készen állnak a munkavállalásra. 

 

 

„Mindig az elsŇĎ lépést a legnehezebb megtenni; meghozni az elhatározást egy új hivatás elsajátítására. Ezt követŇĎen a szorgalom és sok befektetett munka minden esetben meghozza a gyümölcsét” – mondta el Nyisztor József, a Training360 alapító tulajdonosa. „Tapasztalatunk szerint a többlépcsŇĎs felvételi folyamatunk során a lehetŇĎ legígéretesebb résztvevŇĎk kerülnek a Yellowroad programba. A jelentkezŇĎknek sikeresen kell teljesíteniük már az önéletrajz és a motivációs levél megírásakor is, de ezután vár még rájuk egy logikai és angol szövegértési teszt, valamint egy interjú is. Végül egy úgynevezett assessment centerben kell bizonyítaniuk azt, hogy megvan bennük a kellŇĎ motiváció és elszántság az új ismeretek elsajátításához.”

 

A Yellowroad weboldalán most jelentkezŇĎk számára pár hét alatt kiderül, hogy tényleg a legrátermettebbek között tudhatják-e magukat. A júniusi képzésre 2017. április 15-ig fogadják a jelentkezéseket.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció